Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

10 stappen op weg naar groei!

Hoe gaat het met je? En dan bedoel ik niet dat je zegt: ‘O, best, z’n gangetje’ of ‘Druk en met jou?’ Nee, dan vraag ik: ‘Hoe gaat het écht met je? Voel je je gezond? Heb je energie? Fijne relaties? Leuke baan? Tijd om te genieten? Wat doet er voor jou toe en op welke manier geef je daar ruimte aan?

In de periode van revalideren (2018) was ik aan het ‘overleven’. De enige vraag die me bezig hield was: ‘Hoe kom ik de dag door?’ En wat ik de vorige keer al schreef heeft de ‘hoe-vraag’ altijd een verlammende werking. Totdat ik concreet aan het denken werd gezet aan de hand van 10 belangrijke aspecten van je leven.
1) Familie.
2) Gezin, partner.
3) Ouderschap, opvoeding.
4) Vriendschap, sociale contacten.
5) Werk.
6) Opleiding, school.
7) Ontspanning, vrije tijd.
8) Geloof.
9) Maatschappij.
10) Gezondheid, leefstijl.

Ik neem je mee en daag je uit om vandaag (of deze week) de tijd te nemen om jezelf concreet de vraag te stellen: ‘Hoe gaat het eigenlijk met mij?’ Dat doen we aan de hand van het volgende stappenplan:
1) Pak een leeg vel papier.
2) Schrijf bovenstaande 10 aspecten onder elkaar.
3) Geef elk aspect een cijfer van 1-10 met de vraag: ‘hoeveel tijd/energie steek ik hierin?’ 1 = weinig/geen 10= veel.
4) Pak een andere kleur pen/potlood.
5) Stel jezelf bij elk cijfer dat je gegeven hebt de vraag: ‘Ben ik hier tevreden over?’
6) Zet vervolgens achter elk aspect welk je cijfer je het eigenlijk zo willen geven.
7) Vergelijk de eerste rij cijfers (hoe het nu is) met de tweede rij cijfers (wat je zou willen) en stel jezelf de vraag: ‘In welk aspect zou ik willen groeien?
8) Wie of wat heb ik nodig om daarin te kunnen groeien? Hulp van anderen, meer tijd, meer energie, geld of een cursus/opleiding?
9) Wat belemmert mij om daar in te kunnen groeien? Tijd, geld, energie, bang dat het niet lukt, de vraag wat anderen er van zouden vinden? Enz.
10) Zet vervolgens al deze belemmeringen eens opzij en maak (biddend) een plan om vandaag de eerste stap te zetten naar ‘groei’ en begin met dat wat je al hebt of kunt om van daaruit (kleine) stappen te zetten.

Het zijn de mensen die doelen stellen die het meest bereiken in deze wereld. Blijf niet hangen in vage voornemens, maar denk biddend na:
Hoe kan ik de beste rentmeester zijn over alles wat God mij gegeven heeft, tot eer van Hem? (uit: werkboek TotalBalance).

Wil je wel stappen zetten en groeien, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of zijn je belemmeringen zo groot dat je ze niet meer kunt overzien? Neem dan contact met me op en we maken samen een plan door eerst te gaan kijken wie je was (verleden), wie je bent (heden) en vervolgens stappen te zetten naar wie je wordt (toekomst).

Ik wens je een leven vol groei en ontwikkeling!

Lieve groet,

Rianne.

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!