Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Advent: Vrede is een geschenk!

(Zoals beloofd deel ik vandaag de tekst van het adventsmoment in de kerk.)

Vandaag begint Advent. Advent betekent verwachten, maar waar wacht jij eigenlijk op?

Natuurlijk mogen we Jezus’ verwachten en Zijn wederkomst, maar wat mag jij verwachten tot die tijd komen zal?

Al direct na de geboorte van Jezus zingen de engelen: Eer zij aan God in de hoogste hemelen, en vrede op aarde, in mensen een welbehagen.

VREDE OP AARDE. Ik weet niet hoe jij het ervaart, maar als ik eerlijk ben kies ik er heel bewust voor om zo min mogelijk nieuws te volgen. De onrust, de ellende in deze wereld. De zorgen die me dan kunnen overweldigen. En zelfs als ik niet naar de wereld kijk hoef ik maar naar familie, vrienden, kennissen te kijken om te ontdekken dat vrede soms ver te zoeken is. Maar vandaag wil ik het nog dichterbij halen… Ik hoef maar in m’n eigen hart te kijken om te ontdekken dat vrede ingewikkeld is. En toch is dat het doel waarom Jezus naar deze aarde kwam. Jesaja noemt als één van de namen voor Jezus ‘vredevorst’.

Ik geloof dat VREDE OP AARDE begint met VREDE IN JE HART. Dát is waarom Jezus kwam. Hij verlost en bevrijdt van zonden. Zijn doel was om vrede te brengen in je hart. Geboren te worden, niet in de kribbe, maar in jouw hart!

Als je van Jezus houdt, als je het verlangen hebt om bij Hem te horen en gelooft dat Hij ook voor jou kwam dan wordt Hij geboren in je hart. Maar net zoals een baby niet klein kan blijven, maar groeit, door genoeg te eten en te drinken zo wil Jezus ook groeien in jou!

Hij GEEFT jou VREDE. Vrede is een geschenk!
Ik moet zeggen dat ik lang geworsteld heb met ‘vrede’.  In de periode dat ik chronische pijn- en vermoeidheidsklachten had en ik las in de bijbel over vrede dan dacht ik: ‘Dat is wel makkelijk praten. Jij kent mijn omstandigheden niet’. Maar daar waar Paulus schrijft over vrede die alle verstand te boven gaat heeft hij het helemaal niet makkelijk. Als Paulus in zijn omstandigheden vrede kan ervaren en het voor hem beschikbaar is, dan is dat er ook voor mij en voor jou!
In de tijd daarna leerde ik begrijpen hoe dit mogelijk is. Wat het ‘geheim’ van Paulus is. Hij zegt namelijk in Filippenzen 4:6 en 7: ‘Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God; en de vrede van God, die alle begrip te boven gaat, ZAL uw harten en uw gedachten bewaken in Christus Jezus’.

Vrede is een geschenk! Het is geen codewoord of een goedkope formule. Kijk maar naar Jezus. Het heeft Hem alles gekost. En Jezus zelf belooft ook niet dat het makkelijk zal zijn. Hij zegt in Johannes 16 vers 33 (vlak voordat Hij zal gaan sterven): ‘Deze dingen heb Ik tot u gesproken, opdat u in Mij vrede zult hebben. In de wereld zult u verdrukking hebben, maar heb goede moed. Ik heb de wereld overwonnen’.

De vraag is niet of Jezus vrede wil geven. Hij belooft het!! ‘Vrede laat Ik u, Mijn vrede geef Ik u; niet zoals de wereld die geeft, geef Ik die u’, zegt Hij even daarvoor in Johannes 14: 27. Hoe dan? ‘Laat uw hart niet in beroering raken en niet bevreesd worden’.

Jezus geeft vrede! De vraag is: ‘Wat staat jou in de weg om Zijn vrede te ontvangen? Zijn vrede te ervaren?’

Denk je dat je niet goed genoeg bent? Niet mooi genoeg? Geloof je dat je niet belangrijk genoeg bent? Of heb je het gevoel dat je te vaak hebt gefaald in je leven? In je relaties?

Dan zegt God vandaag tegen jou: Ik zie, Ik zie wat jij niet ziet… en het is: JEZUS!

Als je in Mij gelooft is Jezus geboren in je hart. Wat jouw gedachten je ook willen laten geloven. Jeremia 29 vers 11 zegt: ‘Ik weet welke gedachten Ik over u koester. Gedachten van vrede, niet van onheil, om u een hoopvolle toekomst te geven’.

Welke gedachten of welke omstandigheden staan jou in de weg om met Zijn ogen van liefde naar jezelf te kijken?
Om Zijn vrede te ervaren?

Hij kwam voor JOU!
En Zijn vraag vandaag is: ‘Mag ik geboren worden in jouw hart? En als je gelooft dat Ik daar al geboren ben, mag Ik dan groeien in jou?’

‘Als je het wonder van mijn geboorte in Bethlehem viert, vier dan ook jouw wedergeboorte: jouw geboorte tot het eeuwige leven. De reden dat Ik naar de aarde kwam, was dit geweldige cadeau. Geniet van dit geschenk met een nederig, dankbaar hart. Neem tijd om te ontdekken hoe kolossaal mijn liefde voor jou is. En laat Mijn vrede in jouw hart regeren, omdat je weet hoeveel Ik van je houd.’
(Uit: Dichtbij Jezus, Sarah Young).

We steken deze kaars aan als symbool van de vrede. Laat dit licht een licht van ‘vrede’ zijn. En wat er ook maar in je gedachten komt aan zorgen, onzekerheden of zonden. Breng ze in Zijn licht, want ik geloof dat wanneer jij ze in het licht mag brengen, alleen voor God of samen met anderen, de duisternis er niet meer over kan heersen.

Verwacht Zijn vrede en laat al je verlangens in bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God totdat Zijn vrede, die alle begrip te boven gaat jouw hart en gedachten zal bewaken. Ik zou in geloof willen zeggen: ‘Neem geen genoegen met minder dan dat!’

Verlang jij ook naar vrede in jouw hart?
Merk je dat er gedachten of omstandigheden zijn die je in de weg staan? Ik wil je graag helpen om meer rust en vrede te vinden.
Meld je dan nu aan en we gaan samen kijken wat je in de weg staat en op welke manier je patronen kunt doorbreken, verleden kunt verwerken om te LEVEN VANUIT VERTROUWEN!

Lieve groet,
Rianne.

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!