Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Alles wat vandaag op je pad komt is genoeg

Vandaag nam ik jullie mee in mijn dag. EEn dagje organiseren, ordenen, schrijven enz.
Om me hierin niet een ‘slaaf’ te laten zijn van mijn planning probeer ik deze tegendraadse les van Mirjam van der Vegt toe te passen in mijn dagplanning: ‘Alles wat vandaag op je pad kom is genoeg’. Benieuwd hoe ik dat doe? Lees dan snel verder.

Aan het begin van de dag pak ik m’n to-do lijstje erbij. Ik kies voor vandaag 4 taken die prioriteit hebben, omdat dit dingen zijn die af moeten zijn voor een bepaalde dag of afspraak of omdat het mijzelf helpt in m’n werk wanneer dit op orde is. Ik probeer dan wel een hoeveelheid taken te kiezen die in mijn beleving haalbaar zijn.

Dan opeens wordt ik onverwachts gebeld door een gemeentelid met de vraag: ‘Komt het uit?’. ‘Ja, hoor (er zal vast een reden zijn dat hij belt en omdat ik ook vanmorgen m’n dag bij God gebracht heb ga ik er van uit dat dit zo’n ding is van wat er op mijn pad kan komen). Het was een mooi gesprek waarin we elkaar konden leren kennen, inspireren en bemoedigen. Al hadden we vast nog veel langer kunnen praten rond ik na ongeveer een half uur toch het gesprek af met de mededeling dat ik weer even verder ga met m’n werk.

Al had ik gehoopt op iets extra, naast die vier taken, is dat niet niet gelukt (Hoewel, ik zit nu deze blog te schrijven en die stond niet op m’n lijstje 😉
Natuurlijk had ik het wandelen met de hond over kunnen slaan tussen de middag om te compenseren, maar dat zou ten kostte gaan van m’n lichaam en van de telefonische afspraak daarna. Om écht te kunnen luisteren is er ruimte in mijn hoofd nodig.

Volgens mij is dit ook wat Jezus bedoelt als Hij zegt: ‘Heb je naaste lief ALS jezelf!’ Ik kon hierin goed voor mezelf zorgen en had ruimte voor anderen om te luisteren en beschikbaar te zijn.

TIPS WAARMEE OOK JIJ AAN DE SLAG KUNT:
1) Maak realistische planning.
2) Hou ruimte voor onverwachtse dingen. Dat geeft rust en als het onverwachte niet gebeurt kun je toch alvast iets extra’s doen, vooruit werken of juist even dat momentje voor jezelf nemen, zodat er op een later moment weer ruimte is voor andere dingen.
3) Evalueer en stel bij als je planning toch niet haalbaar bleek en leer ervan. Wees hierin MILD VOOR JEZELF!

Lukt het je om zo met je agenda om te gaan?
Zo niet, wat belemmert je daarin?

Ik wil je aanmoedigen om deze tegendraadse les ook toe te gaan passen in jouw leven, zodat ook jij kunt ontdekken hoeveel meer rust en ontspanning komt in jouw dag.
Maak een begin door concreet een planning te maken. Geef prioriteiten aan wat echt ‘moet’ vandaag.
Evalueer de dag: Is het gelukt? Waarom wel/niet? Geef jezelf een compliment voor wat wel gelukt is!

Ik wens je meer ontspanning in je planning!

Lieve groet,
Rianne.

Ps: het lukt mij ook echt niet altijd hoor. Blijf toch ook een mens… Maar wanneer het lukt geeft dat zoveel rust en ontspanning en tegelijk een voldaan gevoel. Echt heerlijk gewoon, dus ik moest het even delen!

Laat gerust weten of het lukt (mail naar rianne@coachpraktijkmanna.nl) en op welke manier jij dat doet, dan kunnen we elkaar weer inspireren en helpen!

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!