Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Alweer oppas? En dat om gewoon samen weg te gaan?

Wanneer ik met getrouwde moeders in gesprek ben en hen vertel dat ik samen met mijn man uit eten ga, een dagje samen op stap of dat we een nachtje weg hebben geboekt, roept dat verschillende reacties op, maar regelmatig hoor ik: ‘Dat kan ik niet hoor, de kinderen achterlaten en dan samen lekker weg gaan’.  We hebben al zo vaak oppas nodig en dat dan ook nog? Herken je dat? Toch geloof ik dat juist dat het mooiste cadeau is wat we aan onze kinderen kunnen geven! Hoe dat zit lees je in deze blog voor jou!
 

Enkele jaren geleden sprak ik een vader die ’s nachts werkte als vrachtwagenchauffeur. Hij vertelde dat zijn vrouw wilde dat hij er mee stopte, maar zo zei hij: ‘Dan ga ik veel minder verdienen en ik wil m’n kind alles kunnen geven wat hij wil’. Enkele maanden later liep het huwelijk stuk, wat overigens niet alleen daardoor kwam, maar waar ik je over na wil laten denken is: wat is nou écht belangrijk? Is het écht zo egoïstisch om ook op z’n tijd bewust tijd te plannen voor en met elkaar in plaats van je mee te laten nemen in de ‘sleur’ van gezin, werk, inkomen?

Wat is het mooiste cadeau dat jij jullie kind(eren) ooit gegeven hebt?
Dat cadeau waar ze haast van gingen dansen, zo blij. Ik weet niet hoe het bij jullie gaat, maar in mijn jaren in het onderwijs heb ik me erover kunnen verbazen wat kinderen soms wel niet voor cadeaus krijgen! Met verjaardagen en pakjesavond. En natuurlijk hoort dat erbij en ik wil vooral niet zeggen dat het niet goed is of dat het anders moet, maar hoe lang duurt de vreugde van het cadeau? Ik geloof dat er een ander cadeau is wat van onschatbare waarde is! En nu mopperen ze er misschien over dat jullie ‘alweer’ weg ‘moeten’, maar ik hoef maar te kijken naar de vele gebroken huwelijken en je zou die kinderen maar eens moeten kunnen vragen wat ze het liefste zouden willen…

Het mooiste cadeau wat je jullie kinderen kunt geven is dat papa en mama van elkaar houden!

We halen alles uit de kast om onze kinderen ‘gelukkig’ te maken. Tegemoet te komen aan hun wensen, maar wat maakt nou dat je wel alles voor je kinderen zou willen doen en het beste met hen voor hebt en daarvoor alles uit de kast haalt om hen te laten zien dat je van hen houdt en geef je dat cadeau niet aan jezelf, aan jullie huwelijk?
Wat mag het je kosten? Je huwelijk? Aan tijd, geld, energie?
 

Is het in verhouding met de tijd, het geld en de energie die jullie besteden aan jullie gezin? Gaan de sporten en hobby’s, je werk, activiteiten binnen de kerk vóór op tijd voor jullie samen?

En geloof me, dat is vaak niet eens een bewuste keuze, maar het gebeurt gewoon.

Tijd voor verandering!
Is bovenstaande herkenbaar voor jullie en verlangen jullie soms ook zo terug naar de tijd waarin jullie heerlijke avonden samen op de bank hadden, een romantisch diner voor twee (thuis of in een restaurant), gewoon even een wandelingetje of samen ergens een ijsje eten? Dan is het tijd om die heerlijke tijd samen weer prioriteit te gaan geven. Het is tijd voor verandering!

‘Liefde is een werkwoord’ kan dát cadeau zijn voor elkaar!
Daarin gaan jullie samen drie maanden op weg en bewust tijd maken om jullie huwelijk te verdiepen, sommige ‘vergeten’ activiteiten nieuw leven in blazen en nog meer ontdekken hoe jullie de tijd met en voor elkaar als een cadeau kunnen laten zijn, voor de ander, jezelf en jullie gezin, zodat jullie huwelijk weer op de plek wordt gezet zoals God het bedoeld heeft. Als fundament en veilige haven.

 
Wacht niet langer
maar neem zelf de regie en laat de drukte van elke dag niet bepalen of en hoeveel tijd jullie vrij maken voor elkaar!
Maak vandaag nog van jullie huwelijkstijd, prioriteit en meld jullie aan!
 

Ik wens jullie toe dat jullie huwelijk een cadeau is waarbij je elke dag opnieuw de strik eraf mag halen om te genieten van de inhoud.

Lieve groet,
Rianne

 

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!