Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Beter voorkomen dan genezen!

‘Pas op dat je elastiek niet breekt. Het kan niet altijd gespannen staan!’ Een goedbedoelde opmerking van een collega jaren geleden. Jong en naïef als ik was, dacht ik dat het wel mee zou vallen. ‘Dit moet ik toch gewoon kunnen! Ik weet echt wel wanneer ik te ver ga!’ Of toch niet???
Een goed bedoelde opmerking, waar ik niks mee kon, want wat bedoelde ze dan?
Toen ik eenmaal burn-out thuis zat begreep ik het en moest ik toegeven dat ze gelijk had…

‘Voorkomen is beter dan genezen!’ wordt vaak gezegd en waarschijnlijk ben je het daar mee eens. Toch valt het op hoeveel mensen het hier wel mee eens zijn, maar er eigenlijk niks mee doen, of beter gezegd, niks mee kunnen doen!
In deze blog deel ik een aantal concrete inzichten, zodat jij wél de signalen kunt gaan herkennen en wanneer je deze erkent ben je in staat om te voorkomen, zodat je niet de weg hoeft te gaan van ‘genezen’. Nieuwsgierig? Lees snel verder.

Wat je lichaam vertelt.
Je hebt regelmatig (of misschien zelfs vaak) hoofdpijn.
Je lichaam voelt ‘zwaar’ en je hebt het gevoel dat je niet vooruit te slepen bent.
Je spieren in je nek en rug zitten regelmatig ‘vast’.
Je hebt moeite met uit bed komen.
Je staat moe op en gaat moe naar bed.
Je reageert ‘prikkelbaar’, zelfs op kleine dingen.
Herkenbaar?
JE LICHAAM GEEFT VEEL EERDER SIGNALEN AF DAN DAT JE HET ZELF AL KUNT BENOEMEN!

Luister naar je lichaam!
Wanneer je lichaam bovenstaande signalen afgeeft, neem deze signalen dan serieus. Je lichaam laat je weten dat er iets niet goed gaat. Dat je meer aan het geven bent dan dat je jezelf de ruimte geeft om op te laden. Dat je meer vraagt van jezelf dan je aankunt of dat je teveel dingen doet die ‘moeten’ in plaats van te luisteren naar wat jij nodig hebt!

Wat je gedachten je vertellen…
En wanneer je merkt dat je tegen jezelf gaat zeggen: ‘Het zal wel meevallen’ of ‘Het is nu gewoon even een drukke periode, gewoon even doorbijten, het komt vanzelf goed’. WEES JUIST DAN ALERT!  Je bent jezelf aan het aanmoedigen en bemoedigen en dat betekent dat je eigenlijk diep van binnen wel weet dat je (te) veel van jezelf vraagt, maar het niet toe wil geven.

Wat als je niet ingrijpt?
Als je bovenstaande herkent dan wil ik vandaag tegen je zeggen: ‘Lieve vrouw, moeder: PAS OP DAT JE ELASTIEK NIET BREEKT!’ Als je nu niets doet en deze signalen niet serieus neemt gaat dit namelijk wel gebeuren! En wat zou het zonde zijn als jij, net als ik, straks op de bank ligt en denkt: ‘Ze had gelijk’. Dan is het te laat…

Beter voorkomen dan genezen!
We zeggen het gemakkelijk en we zijn het er ook mee eens, maar wat DOE je er mee?
Gun jij het jezelf om even de ruimte te nemen en te gaan ontdekken waardoor je lichaam deze signalen afgeeft?
Wil je afrekenen met dat gevoel in je lichaam en verlang je naar meer energie?

Is jouw antwoord: Ja, dat wil ik!
Laat dan je gegevens achter op: www.coachpraktijkmanna.nl/contact en laat de gedachte los dat je pas om hulp hoeft te vragen als je het zelf niet meer weet, want wanneer dat moment aanbreekt gaat het je veel meer ‘kosten’ en zul je beseffen dat voorkomen echt beter was geweest dan genezen! Bij deze heb ik je in elk geval (vanuit liefde en zorg voor jou) gewaarschuwd…

Ik wens je een leven vol rust en ontspannen waarin je kunt genieten van wie je bent!

Lieve groet,
Rianne

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!