Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Zaad heeft alle eigenschappen in zich om die ene bloem te worden. Zo heeft God jou ook gemaakt! Jij hebt alles in jou om te kunnen worden wie je bent! Om te worden zoals je bedoeld bent!

Hoe zorg jij voor het zaad dat in jouw hart ‘gezaaid’ is? Vluchtig? Als je er de tijd voor krijgt? Wanneer het je uitkomt? Of geef je het een kans? Voed je het? Met je VERLANGENS en je DROMEN?

EEN ZAADJE DAT BEDOELD IS ALS ROOS, WORDT GEEN TULP! Hoeveel tijd, aandacht en verzorging er ook gegeven wordt!

De Heilige Geest fluistert in jou! Je mag je gevoel volgen en je kunt het toetsen aan Gods wil door het in gebed te brengen bij Hem. Wanneer we het over ons uiterlijk hebben leren we vaak: ‘Je bent zoals je bent. Zo ben je geschapen!’ God heeft ook onze eigenschappen, talenten, passies, verlangens in ons geschapen, in ons hart ‘gezaaid’.

Neem eens even de tijd, zoek een rustige plek op en denk eens terug aan je kindertijd. Wat deed je graag? Wat speelde je? En waar? Met wie? Was je creatief? Muzikaal?
Welke van deze dingen zie je terug in je leven? Hoe geef je het vorm? Of wordt je opgeslokt door allerlei dingen die ‘moeten’.

Kinderen zijn vaak onbevangen en doen wat hun hart hun ingeeft. Juist in het verleden liggen de sleutels naar waar jouw hart sneller voor gaat kloppen. Zie je ze nog? Voel je ze nog? Of leef je een leven zoals van jou verwacht wordt? Als je die dingen doet die dicht bij je hart liggen kun je veel meer aan, maar wanneer je doet wat van je wordt verwacht (of waarvan je misschien alleen maar denk dat het verwacht wordt) dan ‘verdort de mooie bloem’ die je bent!

Wordt zoals je bedoeld bent! Dan zul je het meest en het mooist tot bloei komen.

Zoals je bedoeld bent… Wat de omstandigheden ook zijn. Het gebeurt dáár waar het niet zichtbaar is.

Een zaadje moet eerste ‘sterven’, stuk gaan en kan dan tot bloei komen. En soms is het nodig om in te zien dat je leven niet is (geweest) wat je ervan hoopte. Het leven heeft je pijn gedaan. Dan is het belangrijk om ook hier ruimte aan te geven, om dat te kunnen accepteren. Een roos heeft dorens, maar is de roos daarom niet meer mooi? Accepteer de dorens en zie hoe de prachtige roos tot bloei gekomen is!

Een spreuk die me daaraan steeds weer herinnert is: It’s OK to be a glowstick. Sometimes you need to break, before you shine!

JIJ BENT EEN ROOS IN BLOEI!

 

 

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!