Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

De ‘verborgen’ schat van het ‘Onze Vader’

Vandaag in ‘Manna voor jou’ neem ik je mee in het thema bidden en in het bijzonder het gebed dat we mogen leren van Jezus zelf. Zoals ik in de vorige ‘Manna voor jou’ al beschreef is er een tijd geweest dat zelfs het bidden van het ‘Onze Vader’ ingewikkeld was en toch?!
Door de jaren heen mocht ik ontdekken hoe waardevol dit gebed is en ga ik steeds meer begrijpen waarom Jezus juist dit gebed gegeven heeft. Ben jij benieuwd naar de ‘verborgen’ schat en waarom juíst Jezus zelf ons dit gebed wilde leren?
Lees dan snel verder.

Jezus begint met te zeggen dat het niet gaat om de omhaal van woorden (Matth 6:7), alsof de hoeveelheid zou bepalen of je gebed verhoord zou worden of niet. Juíst in die periode dat ik bidden moeilijk vond, was dat een heerlijke en ontspannen gedachte. Dat zelfs ‘schietgebedjes’ gehoord worden omdat de Vader al weet wat je nodig hebt, nog voordat je het gevraagd hebt (vers 8), zelfs nog voordat jij zelf weet dat je het nodig hebt. Zelfs een zucht kan al genoeg zijn zegt Rom 8:26: ‘En evenzo komt ook de Geest onze zwakheden te hulp, want wij weten niet wat wij bidden zullen zoals het behoort. De Geest Zelf echter pleit voor ons met onuitsprekelijke verzuchtingen.’

Kind van de Vader…
Het onze Vader is een krachtig gebed.
– Het ONZE richt zich op MIJN KIND ZIJN.
En wat doe jij met je kind als ze iets vragen, als ze huilend bij je komen, als ze teleurgesteld zijn? Je vangt ze op, neemt ze op schoot, neemt de tijd om te luisteren. Je doet je best om te doen wat nodig is al lukt het niet altijd en weet je niet altijd hoe. Onze hemelse Vader weet dat wel. Hij is een volmaakte Vader, Die nooit tekort schiet.

– Het gebed RICHT ME OP GOD en wie Hij is. Hoe vast Hij staat en dat Hij regeert. Ik kan en hoef daar niets aan toe te voegen. Ik mag het van Hem verwachten.
– Het vraagt om te ONTVANGEN wat ik nodig heb voor elke dag (zelfs als ik het niet weet, weet Hij het al) en elke dag opnieuw. Dat vraagt om vertrouwen en afhankelijkheid.
– Het richt m’n hart op VERGEVING voor mezelf, maar ook voor anderen. En al vind ik dat soms erg lastig, ik geloof meer en meer dat mezelf en anderen vergeven een geschenk is, waardoor we ‘vrij’ kunnen zijn en niet meer ‘gebonden’ door negatieve gedachten en gevoelens over wat er is gebeurd, wat we anderen hebben aangedaan of wat anderen ons hebben aangedaan. De bijbel geeft zoveel rijke beloftes wanneer we vergeven zoals we zelf vergeven zijn en omdat ik dat niet uit eigen kracht kan, mag ik er om bidden, want Jezus heeft die weg vrij gemaakt.
– Het vraagt om BESCHERMING, om niet meegezogen toe worden met de verzoekingen (die komen uit m’n eigen hart schrijft Jak. 1:14) en van de aanklacht van de boze.

Eigenlijk ALLES ‘kiep’ je in een paar zinnen uit voor God. En denk jij net als ik voorheen dat dit toch wat oneerbiedig klinkt lees dan eens wat er staat in 1 Petr. 5:7: ‘WERP al Uw zorgen op Hem, want Hij zorgt voor u’.
Tot slot richt het gebed je weer op Zijn toekomst, op Zijn kracht en op Zijn heerlijkheid.

Waarom juíst Jezus ons dit gebed leerde?
Omdat Hij wist dat ik het niet alleen zou kunnen. Hij weet dat ik niet perfect ben, dat ik verzocht wordt, dat de boze mij aan zal proberen te klagen en dat vergeven onmogelijk is, maar juíst dáárom stierf Hij aan het kruis. Daarom vloeide Zijn bloed zevenmaal op deze aarde (zie het boek: Het wonder van het kruis van Wilkin v/d Kamp).
Hij wist ook dat dit het doel was waarom Hij op aarde was en welke bestemming Hij had.
De Enige manier om hierin een weg te vinden is in Hem en door wat Hij heeft gedaan voor jou en mij.

Creëer een ritme van gebed.
Wanneer ik wil bidden, maar het even niet weet, of wanneer gebed nog niet echt geworteld is in je leven. Begin dan, net als wij aan het begin van ons huwelijk, met het ‘BEWUST’ bidden van het Onze Vader en creëer een ritme van gebed. Hij weet wat je nodig hebt en wil je Leermeester zijn door Zijn Heilige Geest.

Gebed verandert ALTIJD iets!
Of de omstandigheden veranderen of jij verandert ten opzichte van de omstandigheden.
Niet alleen in m’n persoonlijk leven is dat een heerlijke gedachte. Ook in m’n werk als christencoach is dat een heerlijk en ontspannen gedachte. Wanneer ik voor en met een cliënt kan bidden mag ik erop vertrouwen dat God Zijn weg gaat. Op Zijn tempo en dat aan het licht zal komen wat nodig is voor dat moment om een vervolgstap te kunnen zetten.

Hij alleen…
Hij alleen kan helen, genezen, vergeving bewerken, bevrijding geven.
Ik mag beschikbaar zijn en doen wat Hij vraagt om te doen en de rest kan en mag ik aan Hem overlaten.

Verlang jij ook naar verdieping in je relatie met God? En wil je graag meer en meer leven met en voor Hem en worden wie jij bent?
Ook daarmee kan ik je helpen. De methode TotalBalance is gebaseerd op Bijbelse principes en leert jou wie jij bent en welke gaven en talenten jij hebt en hoe je die in kunt zetten op een manier die past bij jou en je energie!
Wil je meer weten? Stuur me dan een PB of mail naar rianne@coachpraktijkmanna.nl

Ik wens je een ‘ontspannen’ leven toe in de nabijheid van Onze Vader!

Lieve groet,
Rianne

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!