Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Door te wandelen met God, rennend door het leven. Hoe dan?

Lekker een stuk wandelen. Fijn alleen, met de hond, maar ook met mijn man en/of kinderen. Heerlijk vind ik dat. Soms met het doel m’n hoofd leeg te maken, m’n gedachten de vrije loop te geven of juist om geïnspireerd te raken. Rust en het ritme van wandelen helpen me om ideeën te bedenken en uit te werken. Wandelen met iemand samen helpt mij enorm om in gesprek te gaan. Gewoon lekker alles van me afkletsen, want praten helpt mij om het te ordenen in m’n hoofd of juist de ander te laten praten (met name voor mannen schijnt dit echt makkelijker te zijn dan naast of tegenover elkaar op de bank).

Wandelen samen is ook heerlijk als je niks te zeggen hebt. Gewoon in stilte naast elkaar of hand in hand. Het gevoel van samen zijn. Niks te moeten, maar wel elkaars nabijheid te ervaren.

WANDELEN MET GOD.
Zou dat zijn wat de Bijbel bedoelt met wandelen met God. Niet per sé altijd woorden nodig hebben of gebruiken, maar gewoon weten dat Hij er is. Wat ik ook doe en waar ik ook ben? En het mooiste is dat wanneer je wandelt met Hem en op Hem vertrouwt je nieuwe kracht zult ontvangen. Dat je kunt lopen zonder moe te worden. Zelfs kunt rennen zonder uitgeput te raken (Jesaja 40:31).

ER STAAT WANDELEN…
Wanneer het gaat om alle taken die ik ‘moet’ doen en alle verantwoordelijkheden die ik heb (of waar ik voor gekozen heb) merk ik dat ik het soms nog erg lastig kan vinden om te wandelen. En dan bedoel ik niet zozeer om de tijd te nemen om te gaan wandelen (dat ook), maar vooral om mezelf de rust te gunnen m’n taken wandelend uit te voeren. Er zijn van die dagen dat ik het gevoel heb meer taken dan tijd te hebben en op die dagen lijkt het ook vaak of er dan nog van die onvoorziene dingen bijkomen:
Kinderen die even niet ‘meewerken’ (of lees: niet mee rennen in mijn tempo),
een hond die z’n behoefte maar niet wil doen en op z’n gemak overal even wil snuffelen.
Een beker melk die omgestoten wordt of vul zelf maar verder in…
En aan het einde van zo’n dag plof ik neer.
Heel de dag gerend en nog het gevoel dat ik ‘niks’ heb gedaan…
Moe.
Onvoldaan.

DOOR TE WANDELEN MET GOD KUN JE RENNEND DOOR HET LEVEN! HOE DAN?
Er zijn verschillende redenen waardoor je het gevoel kunt hebben aan het rennen te zijn ipv wandelen. Dit kan komen doordat je teveel verantwoordelijkheden of taken naar je toe hebt getrokken. Het kan ook zijn dat je onvoldoende luistert naar wat je nodig hebt en je teveel laat leiden door verwachtingen van anderen, maar vaker nog door verwachtingen van jezelf.
Er is niemand die het van je vraagt en toch denk je dat bepaalde dingen ‘moeten’. Zelf heb ik daar ook erg lang meer rondgelopen en ook in m’n praktijk kom ik het vaak tegen. Toch geloof ik echt dat God het niet zo bedoelt heeft.

VERLANG JIJ ER NAAR DAT JE DOOR TE LEREN WANDELEN HET GEVOEL TE KRIJGEN DAT JE KUNT RENNEN?
Dat kan. Door inzicht te krijgen in wat jou drijft om te doen wat je doet. Te doen wat jij DENKT dat je moet doen. Als je ontdekt welke dingen passen bij jouw kwaliteiten zul je ook ontdekken dat het juist díe dingen zijn die je energie geven. Dat zijn namelijk die dingen die passen bij wie jij bent, zoals je bedoeld bent. Wanneer je de drijfveren achter jouw keuzes kent, kun je bewuster gaan kiezen en jezelf de ruimte geven om hierin te oefenen. Dat hoeft niet meteen perfect. Ook daarin mag je mild zijn voor jezelf.
In mijn praktijk gebruik ik hiervoor o.a. (mini) DISC-test om te ontdekken wat jouw persoonlijkheidssterkten zijn en welke valkuilen daarbij op de loer liggen. A.d.h.v. deze test maak je een motivatiester die in één overzicht laat zien wie of wat jou motiveert en wat het beste bij je past. Je kunt zelf ook iets doen…

ZET DE EERSTE STAP!
♡ Plan een rustig moment.
♡ Pak een wit papier en schrijf op welke taken jij allemaal hebt. Van de was doen, tor de vergadering van het bestuur van de vereniging waar je in zit. Van hobby tot het bezoeken van familie/vrienden.
♡ Zet ze vervolgens in 2 categorieën:
1) Deze dingen moeten echt en moet IK doen.
2) Deze dingen kies ik, maar kan ook iemand anders doen.
♡ Ga vervolgens in categorie 2 eens na welke dingen je graag wil doen (waar jij blij van wordt) en welke dingen je liever niet doet.
♡ Probeer eens oplossingen te bedenken voor die dingen die je liever niet doet. Kun je ze anders aanpakken waardoor het je minder kost? Kun je ze minder vaak doen? Kun je iemand om hulp vragen? Of kun je het zelfs helemaal uit handen geven?
♡ O ja, en vergeet niet jezelf een keer aan te passen aan het tempo van je kind(eren) en/of hond in plaats van te verwachten dat zij zich aanpassen aan jou. Het zijn ‘remmen’ in je leven, maar dan moet je er wel gebruik van leren maken 😉

Hebben deze tips je geholpen om wat inzicht te krijgen?
DEEL het dan op je social media of gericht met iemand waarvan je denk dat zij (of hij mag ook) hier ook iets aan heeft.

Veel succes met de oefening en ik wens je een leven toe dat je meer en meer leert ‘wandelen’ en nog energie overhoudt ook.

Lieve groet,
Rianne

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!