Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Energie geeft vreugde!

Vandaag val ik met de deur in huis: ‘Hoeveel energie heb jij op dit moment?’
Geef het eens een cijfer van 0-10 en neem daarbij het gemiddelde van de afgelopen week.
Ben je tevreden met je cijfer?
Wil je weten waarom deze vraag zo belangrijk is en vooral wat jij er mee kunt?
Lees dan snel verder!

Een aantal dingen in je leven geven energie, maar er zijn ook een heleboel dingen die je energie kosten. In m’n praktijk ontmoet ik vrouwen (moeders) die geneigd zijn om te denken dat dit er nu eenmaal bij hoort met een (jong) gezin.

Niets is minder waar!
God heeft een plan voor je leven waarin Hij jouw geluk voor ogen heeft (Jeremia 29:11). En ja, als je moeder mocht worden is dat een zeer belangrijk onderdeel daarvan, maar je bent ook ‘JIJ’, Zijn geliefde dochter!
En als Hij jou geluk voor ogen heeft waarin jij mag OPBLOEIEN en GENIETEN van je leven (Prediker 9:7-9b) is het belangrijk om eens na te denken over je energiepeil, om daar vervolgens, indien nodig, actie op te ondernemen. Je doet dingen weg die te veel energie kosten (dat kunnen ook spullen of gedachten zijn) en je voegt meer dingen toe die energie geven, want ENERGIE GEEFT VREUGDE EN VREUGDE GEEFT WEER ENERGIE!

Verlang jij naar meer energie?
Zet dan de eerste stap!
Teken eens op een wit A4 een hart (of een cirkel mag ook). Dat hart is jouw ‘energietank’. Schrijf eens in het hart alle dingen die in je opkomen die je energie geven. Schrijf vervolgens naast het hart alle dingen die in je opkomen die je energie kosten.

Besef dat ALLES wat je doet, iets van je vraagt!
Wanneer er meer energie uitgaat dan er in je ‘energietank’ bij komt, maakt dat je prikkelbaar en vermoeid en dat leidt uiteindelijk tot een burn-out.

Soms moet het toch ook ‘gewoon’ even?
Natuurlijk zijn er dagen of soms weken waarin dingen gebeuren die extra energie vragen en dat is op zich niet erg. Toch is het ook dan belangrijk dat jij je er meer van bewust bent welke dingen je energie geven, want juíst in zulke periodes is het goed en nodig om ook die activiteiten die energie geven in te plannen, misschien zelfs wel meer dan anders, om zo, ondanks omstandigheden, goed voor jezelf te blijven zorgen.

Wat ga jij de komende periode (vaker) doen om je ‘energietank’ te vullen?

Ik wens je een leven toe met voldoende energie om te kunnen genieten van wie jij bent en het wat het leven je biedt!

Lieve groet,
Rianne

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!