Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Even geen zin in seks?!

Wat kan het toch heerlijk en tegelijk ingewikkeld zijn.
Seks en de verschillen daarin tussen de man en de vrouw.
Tel daarbij op je volle dagen, activiteiten in de avonden, jonge kinderen met gebroken nachten
en voor je het weet is de ‘passie’ uitgeblust.
Als de dag dan eindelijk voorbij is, ben jij blij dat je naar bed mag om te gaan…..


…slapen!

Veel moeders zullen dat herkennen. Je dagen zijn vol en er kan van alles gebeuren in jullie gezin, waardoor je hoofd ‘vol’ is en je er écht even helemaal geen zin in hebt dat je man dan lichamelijk contact zoekt. Je hebt wel behoefte aan een knuffel en even zoenen misschien ook nog wel, maar je houdt hem op afstand, want je weet, dat als je even een beetje meebeweegt je zo van het één in het ander rolt… (jullie bed in misschien?)

Verschil tussen mannen en vrouwen.
Dat is één van de belangrijkste verschillen tussen mannen en vrouwen waar wij ons, als vrouwen, bewust van moeten zijn. Mannen worden veel meer visueel geprikkeld. Zelfs al voelde het vlak daarvoor nog ‘ijzig’ tussen jullie. Mannen kunnen daar soms zo overheen stappen. Mannen zijn veel meer gericht op de daad zelf en vrouwen juist op de emotionele verbinding.
Van een vol hoofd en een vermoeiende dag, zo het bed in, dat gaat ‘m echt niet worden!

Maak je ook gebruik van dit verschil?
Weet je eigenlijk wel wat je man fijn vindt? Weet hij wel wat jij nodig hebt?
Als jullie dit niet bespreekbaar maken en hierin niet leren om elkaar tegemoet te komen ontstaat er ruimte tussen jullie.
Niet alleen fysiek wordt de afstand groter, maar ook emotioneel en juíst daar ontstaat ruimte voor een mogelijke derde in jullie huwelijk.

Het hoort gewoon bij de fase van het leven. De passie komt wel weer…
Maar wil je daar op wachten? Is hij bereid daar op te wachten? Of verlangen jullie er wel naar om die passie weer te ervaren, maar blijven jullie rondcirkelen in het zoeken naar nabijheid en toch jezelf weer terugtrekken omdat je hoofd er niet naar staat?

Gun jezelf de passie in jullie huwelijk!
Elke fase van het leven vraagt om een andere aanpak. Waar het in het begin misschien vanzelf leek te gaan, kan het nodig zijn om weer eens te bekijken hoe het er nu voor staat en wat jullie kunnen doen om elkaar hierin tegemoet te komen. Werken aan liefde en seksualiteit (module 4 van ‘Liefde is een werkwoord’) helpt jullie daarbij. Het geeft uitleg over de verschillen tussen mannen en vrouwen en handvatten hoe jullie daar gebruik van kunnen maken om de passie op te laten bloeien en reikt vragen aan om er voor het eerst (of opnieuw) over in gesprek te gaan, zodat jullie kunnen leren en vooral weer kunnen gaan genieten van en met elkaar!

Zet de eerste stap en maak ruimte voor seks in jullie agenda!
Misschien niet in de eerste plaats voor de daden, maar dit is in elk geval je kans om er ruimte voor te maken, door er bewust bij stil te staan en erover in gesprek te gaan!

Meld jullie nog vóór morgen aan (20 februari) en je komt in aanmerking voor de vroege-vogel-actie (50 euro korting) op de online huwelijkscursus: ‘Liefde is een werkwoord’.

Om de hartstocht in jullie huwelijk opnieuw een plek te geven!

Een liefdevolle groet,
Rianne

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!