Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Gezond leven….

Gezond leven… We weten allemaal dat het belangrijk is, maar ben je tevreden met de manier waarop je dat vorm geeft in je leven? Of zou het verbeterd kunnen worden maar kom je niet echt toe aan een eerste stap?

Je bent niet de enige. Voor mij is dat een proces geweest van vallen opstaan (en af en toe nog vallen). Drie jaar geleden werd sporten/krachttraining onderdeel van de revalidatie en moest ik doelen stellen om binnen de beperkte energie die ik had en de pijnklachten toch te gaan bewegen. Om uit de cirkel van pijn te kunnen komen moest ik er tegenin bewegen… Dat was heftig. Ik wist dat sporten belangrijk voor me was, maar de pijn die ik daarna had vroeg me elke keer opnieuw om te kiezen en m’n doel voor ogen te houden.

In kleine stapjes opbouwen en heel vaak weer een stap terug. Wat was het lastig wanneer ik m’n oefeningen deed terwijl m’n man het huishouden deed omdat ik de energie er niet voor had. Inmiddels gaat het gelukkig heel goed met me. Ik heb een balans gevonden en daar mag ik van genieten en ben ik heel dankbaar voor.

Toch is het nog steeds elke keer opnieuw heel bewust kiezen. Soms versloft het omdat ik andere dingen voorrang geef in m’n agenda, maar dan kies ik er opnieuw voor om het prioriteit te geven. Omdat ik weet dat ik anders meer pijn krijg, minder energie, meer prikkelbaar wordt, een minder leuke moeder en vrouw ben…

Je kunt pas uitdelen als je eerst goed voor jezelf zorgt. Maar wat een zoektocht was dat en is dat soms nog steeds…

Verlang jij ook naar meer balans? Wil je wel gezonder leven, maar weet je niet waar je moet beginnen?

Stel jezelf een klein, zo concreet mogelijk doel en zet de eerste stap. Parkeer je auto bijvoorbeeld niet voor de deur als je een boodschap nodig hebt, maar een straat verderop… Verandering begint met het zetten van de eerste stap, het voor ogen houden wat het je oplevert en opstaan als je een keer gevallen bent!

Hoe ga jij de eerste stap zetten op weg naar een gezonder leven? Of op welke manier doe je dat al?

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!