Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Hoe komen jullie nog toe aan elkaar?

Kinderen, werk, huishouden, afspraken, sporten, kerk. De dagen, weken en maanden rijgen zich soms aaneen en de drukte van alledag maken dat je van de ene ‘verplichting’ naar de andere gaat. Ik weet niet hoe het met jou is, maar tijd en aandacht voor mijn man komt dan toch al snel als ‘sluitstuk’ van de dag. Maar wat als ik aan het einde van de dag dan elke keer zo moe ben dat ik blij ben dat ik naar bed kan? Dan stel ik mezelf en vandaag ook jou, lieve getrouwde moeder, de vraag: Hoe kan ik, kun jij de juiste partner zijn?

Om een goede partner te kunnen zijn is het van belang dat je weet wat de ander bezig houdt. En de enige manier om daar achter te komen is door tijd te maken voor elkaar. Dat er ruimte is om te delen. Ruimte om écht te luisteren!
En dan bedoel ik niet terwijl de televisie aanstaat of terwijl je ondertussen een mail verstuurd of je social media checkt.

Jezelf vrij maken.
Echte onverdeelde aandacht voor de ander betekent dat je tijd vrij maakt, maar meer nog dat je jezelf vrij maakt.
Pas als jij zelf ‘vrij’ bent en je gedachten tot rust gekomen zijn kun je luisteren. Luisteren zonder meteen een advies te geven,
zonder meteen jouw verhaal te delen, maar dóór te kunnen/durven vragen. Hoe komt het dat…? Wat maakt nou dat je dat zo ervaart? Wat heb je nodig? Wat kan ik daarin voor je betekenen?

Jezelf vrij maken betekent dat je goed in balans bent, zodat er ruimte ‘over’ is om even te gaan zitten, te luisteren, te wandelen of er op uit te gaan. Vanuit ontspanning. Wanneer jij gestrest bent, je agenda te vol, je to-do-list te lang, ligt het gevaar op de loer dat je elkaar uit het oog verliest…

Tijd is je grootste vijand!
Hoe zorg jij ervoor dat er ruimte (tijd én energie) overblijft voor de ander, voor samen?
Geef jij je to-do-list ook wel eens een dag of avond vrij? Om ruimte te maken?

Check!
Stel jezelf de volgende vragen en kun je er antwoord op geven? Niet op basis van wat hij je ooit vertelde, maar hoe het nu is?
Weet jij wat je man bezig houdt?
Wat zijn gedachten zijn?
Zijn verlangens?
Zijn angsten misschien?
En welke behoeften schuilen er achter die verlangens? En achter die angsten?

Misschien ontdek je wel, net als ik, dat het nodig is om elkaar regelmatig bewust vragen te stellen. Niet langs elkaar te leven en te weten dat het wel goed zit, maar elkaar écht weer even in de ogen te kunnen kijken en te ontdekken wie ben jij? Waar sta jij? Kun jij voldoende jij zijn in ons huwelijk en mag ik dan ik zijn?

APK voor jullie huwelijk.
Wanneer jouw eerlijke antwoord is dat het ook bij jullie al even geleden is dat jullie gesprek over hem en over jou ging, in plaats van over de opvoeding, de zorgen rondom de kinderen of je werk, dan wil ik je aanmoedigen om nu, terwijl je dit leest, ervoor te kiezen om hier tijd voor vrij te maken. En ik wil jullie daarbij helpen!
Tijdens de ‘APK voor jullie huwelijk’ denken jullie na of en hoe jij jezelf vrij kunt maken en op welke manier jullie elkaar daarin tegemoet kunnen komen. We denken daarover na aan de hand van de APK (Aanwezigheid, Passie en Kameraadschap).

Zet in je agenda: ’tijd voor samen’ op donderdagavond 25 januari om 20.00 uur. Regel oppas wanneer dat nodig is en meld je aan voor de ‘APK voor jullie huwelijk’ en ontdek hoe jullie vast kunnen houden aan wat jullie ooit zijn begonnen. Meld je hier aan.
(Aanmelden kan tot en met dinsdag 23 januari).

Live APK gemist? Download dan de gratis online APK via deze link.

Ik wens je een huwelijk waarin je een goede partner kunt zijn en jullie het beste in elkaar naar boven kunnen halen!

Lieve groet,

Rianne

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!