Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Ik durf je wel die prikkelende vragen te stellen

Wanneer je vastzit in patronen en ze soms zelfs niet eens ziet is het ook onmogelijk om deze te doorbreken. Toch is dat wel wat nodig is, juist wanneer jij het moet doen met beperkte energie. Patronen die je niet helpen, vervangen door patronen die jou helpen om te kunnen zijn wie je bent, passend bij de situatie waarin je zit.
Welke vragen ik je stel en jouw antwoorden daarop bepalen of jij andere keuzes mag of misschien zelfs moet leren maken. In deze ‘blog voor jou’ lees je vier van deze vragen. Ik ben benieuwd wat jouw antwoorden zijn.

Om te leren leven en vreugde te ervaren is het nodig om je behoeften te kennen en balans te vinden tussen je belasting en belastbaarheid. In het basistraject: ‘Leven vanuit vertrouwen’ maak ik gebruik van verschillende testen en werkvormen die jou dat inzicht geven en stel ik je de vragen die anderen je misschien wel nooit stellen. Vragen die schuren, die je raken. Antwoorden waarbij je moet erkennen dat de manier waarop je nu de dingen doet misschien niet de meest helpende manier is. Dat is intensief en vraagt de nodige tijd en energie van je. En je eerste gedachte zal dan zijn: ‘Welke energie? Die ik nu al nauwelijks heb?’ Ja! Die! Het begint met de moed om te durven kiezen voor jezelf! Dingen los te laten om de energie die je hebt echt even aan jezelf te besteden.

Is dat niet egoïstisch?
Zou het niet veel egoïstischer zijn om het niet te doen en op die manier te blijven aanmodderen?
Jezelf te kort te blijven doen? Je man, je gezin, je werk?
Is dat niet de moed waard om het te doorbreken, zodat je er juist weer kunt zijn?
Ik denk dat dit de eerste, belangrijkste en misschien ook wel meest pijnlijke vraag is die ik je stel, maar ik wil je aanmoedigen om deze vraag bij God neer te leggen: ‘Heer, U weet dat ik dit niet volhoud. Ik doe zo m’n best, maar het lukt me niet. Wilt U de juiste mensen en middelen op mijn pad brengen en me laten zien welke keuzes ik daarin mag maken. Wanneer ik me laat belemmeren, Heer breek af wat niet van U is en laat me zien wat ik kan/mag doen. U weet wie ik ben en wat ik nodig heb. Wijs mij Uw weg. In Jezus’ naam. Amen’.

Na de eerste stap…
… gaan we stapje voor stapje verder. Passend bij jou en jouw situatie. Passend bij de dingen waar jij tegenaan loopt. We gaan samen (met God) onderzoeken wie jij bent en wat voor jou de meest helpende manier is.

4 prikkelende vragen.
Vraag 1: Hoe kun jij betere keuzes maken om meer energie te ervaren?
Vraag 2: Van welke ‘verplichting’ vind je dat je niet zomaar kunt stoppen?
Vraag 3: Durf je de gedachten: ‘Wat zullen ze wel niet denken als…’ los te laten?
Vraag 4: Welk advies zou jij een vriendin geven wanneer zij in jou situatie zou zitten?
Wees een goede vriendin voor jezelf en pas het toe! Het advies wat je een ander zou geven is meestal gebaseerd op wat je zelf zou willen, wat jouw behoeften zijn, wat jij denkt dat op zo’n moment helpend kan zijn en is dus een goed advies voor jezelf!

Makkelijker gezegd dan gedaan…
Inderdaad. Weet je het antwoord op bovenstaande vragen? Hoe kom je tot die antwoorden? Welke overtuigingen zitten eronder? Misschien lukt het je helemaal niet om antwoorden te bedenken of kun je de antwoorden wel bedenken, maar heb je geen idee hoe je dit vorm moet gaan geven. Het basistraject: ‘Leven vanuit vertrouwen’ geeft je hierin de handvatten. We gaan niet alleen ontdekken hoe je gevormd bent, maar we gaan ook samen die ontdekkingen omzetten in concrete doelen, zodat je écht verandering kunt gaan aanbrengen.

Support is één van de meest essentiële dingen wanneer het gaat om gedragsverandering.
Gun jezelf iemand die daarin met je op weg gaat. Die je helpt om nieuwe inzichten te krijgen, die je aanmoedigt om vol te houden, met wie je kunt sparren om bij te sturen als het (nog) niet lukt in plaats van op te geven.

Ik help je graag op weg om niet alleen voor jezelf, maar daar doorheen ook te kiezen voor je man, je gezin, je baan!
Ik gun het jou! Jij ook?

Meld je dan nu aan en ik zie je snel.

Lieve groet,
Rianne

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!