Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Ik ga een ‘reus’ verslaan. En jij?

Gisteren ben ik begonnen met de eerste voorbereidingen voor de trainingsdag ‘versla je eigen Goliath’ die ik ga volgen bij een collega @AryanneKolsters van @glimkracht. Zij zet o.a. boksen in als middel om dingen te verwerken of om inzicht te krijgen in jezelf. Welke ‘reus’ heb jij te verslaan? Vandaag neem ik je een klein stukje mee op mijn weg. Hoe ik mijn eerste twee reuzen heb verslagen.

Ook vanuit de methode TotalBalance wordt boksen als tip gegeven om emoties te verwerken. Emoties van boosheid, met name, maar ook andere emoties. Om adrenaline die vrijkomt, in die emoties,  ruimte te geven door ze van je af te boksen.

DE ALLEREERSTE REUS DIE IK MOCHT VERSLAAN WAS: ‘IK BEN NIET GOED GENOEG’.
God had mij op een bijzonder manier laten merken dat ik Zijn geliefde dochter ben (najaar 2013), maar ik durfde en kon dat tot 7 jaar later niet écht omarmen, geloven.

IKZELF en m’n PERFECTIONISME stonden in de weg totdat ik een brief schreef. Een brief aan mijn perfectionistische ik. En in niet mis te verstane woorden gaf ik te kennen dat ik niet meer van plan was om naar haar te luisteren. Wie dacht zij tenslotte wie ze was dat mijn leven bleef beheersen. Ik heb GEBOKST EN GEHUILD.
‘Ik luister niet meer naar jou!’
‘Ik ben geliefd, wat jij mij ook influistert!’
‘Nee, ik ben NIET PERFECT en dat hoeft ook niet, dus HOU JE MOND!’

DE TWEEDE REUS DIE IK MOCHT VERSLAAN WAS: ‘SCHULDGEVOEL’.
Telkens opnieuw was er een ’trigger’ in mijn leven waardoor schuldgevoelens de kop opstaken en waarin ik me voelde tekort schieten, vooral naar mijn man. Niet omdat hij dat vond, maar omdat ik een innerlijke overtuiging had, al wist ik niet goed waar die vandaan kwam.

Voor intervisie en het leren van de basisbeginselen om boksen in te zetten als middel na een inspiratiedag kwam ik bij @glimkracht terecht. Ik vroeg haar of ze ook ruimte had voor een stukje persoonlijke coaching.
Dus we gingen aan de slag…
Praten en boksen.
Op dat moment zelf had ik het nog niet eens direct door. Voor mijn gevoel had ik m’n ‘ziek’ zijn toch ergens niet helemaal verwerkt en kwam het gevoel van tekortschieten daaruit voort.
De week erna was intensief en emotioneel. Ik had nog AF TE REKENEN MET REUZEN UIT HET VERLEDEN. Vrienden uit m’n tienertijd, uitspraken van volwassenen, die mij onbewust het beeld mee gaven dat ik er als vrouw pas echt toe doe als er sprake is van intimiteit. Dat het dáárom draait en als het, om welke reden dan ook niet lukt, schiet je te kort…
En ik was ergens onderweg gaan geloven in die leugen…
Opnieuw schrijf ik een brief, huilend.
Ik boks het van me af, huilend.
Ik raap m’n moed bij elkaar en lees de brief voor aan m’n man, huilend.

WAT EEN BEVRIJDING!
Wat in het licht gebracht wordt kan niet in de duisternis blijven.
Ik draag het niet meer met me mee en kan er anders naar kijken.
Hoe heerlijk wanneer ‘perfectionisme’ m’n leven niet meer beheerst en zo fijn dat ik ‘kwetsbaar’ mag zijn zonder me schuldig te hoeven voelen!

NU MAG IK OPNIEUW EEN REUS GAAN VERSLAAN…
Ik mag gaan, biddend, zoekend en vol verwachting! Elke keer opnieuw om te zien welke ‘reus’ in mijn leven me weerhoudt om te leven in Zijn gehoorzaamheid. Welke ‘reus’ het gaat worden?? Eerlijk gezegd weet ik het nog niet, maar ik zie er naar uit hoe ik meer en meer bezit mag nemen van Zijn beloofde land!!

WELKE REUS WIL JIJ VERSLAAN?
Wat staat jou in de weg om die ene stap te nemen?
Wat belemmert jou om uit te stappen en te gaan waar God jou roept? Met jouw unieke gaven en talenten?
Wat zou het je opleveren om dat ene gevoel, die heersende gedachte het zwijgen op te leggen?

Neem contact met me op en we gaan samen op zoek naar die ‘reus’ door inzicht te krijgen in je verleden en dat zo nodig te verwerken. Door te ontdekken welke gaven en talenten je hebt en je bent geworden tot de vrouw die je nu bent en door concrete plannen te maken om stappen te zetten en een stukje van ‘jouw beloofde land’ in te nemen! Niet omdat het moet, maar OMDAT JE HET WAARD BENT TE SCHITTEREN!

Lieve groet,
Rianne

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!