Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

In een goed huwelijk zou het elke dag ‘Valentijnsdag’ moeten zijn?!

Twee weken geleden was het Valentijnsdag en eerlijk gezegd heb ik daar niet zoveel mee (en zoals jullie aangaven op Instagram de meesten van jullie ook niet). Maar eigenlijk moet ik zeggen, ik heb er niet zoveel méér mee…
En toch? Zou het in een goed huwelijk niet elke dag ‘Valentijnsdag’ moeten zijn? Wat ik daarmee bedoel en wat de Bijbel erover zegt lees je in deze ‘Blog voor jou’.

Verliefd
In onze verkeringstijd was Valentijnsdag toch zeker een moment om iets liefs te kopen voor m’n (toen nog) vriendje. Ik herinnerde me opeens hoe ik destijds een kaart kocht. Zo’n enorme grote weet je wel. Zulke die alleen rond Valentijnsdag verkocht worden (dus dat maakt het ook wel ‘makkelijk’ om je liefde te laten zien trouwens). Maar ik schreef graag gedichten en die ene, hele grote kaart, schreef ik helemaal vol. En dat op rijm😅 Wat verliefdheid toch niet met je kan doen…

Verloofd
Zo ook op de dag dat we zouden verloven. We zouden samen naar het strand gaan en ik zou in de loop van de ochtend opgehaald worden. Ik wist dat er bij hem thuis verder niemand zou zijn die ochtend dus ik regelde dat er ergens een sleutel neergelegd zou worden, zodat ik er in kon. Ik ging, via de bakker, lopend naar zijn huis (zo’n 2,5 km) en maakte een ontbijtje bij kaarslicht klaar. In en rond het huis legde ik rozen neer met bij elke roos een boodschap en vervolgens ging ik naar boven om hem wakker te maken… Wat een verrassing en wat konden we er van genieten.

Heerlijk toch, zulke herinneringen…

Getrouwd en dan?
Is natuurlijk erg mooi zulke momenten en ik geloof dat het, ook als je al jaren getrouwd bent, goed is om zulke speciale momenten te creëren, maar ik heb ook geleerd dat het daar niet om draait. Soms creëer je zo’n mooi moment, maar voelt het helemaal niet zo goed omdat jullie vooral in beslag genomen worden door zorgen of onzekerheden of wat dan ook. Ik geloof dat het veel meer draait om het ervaren van kameraadschap/vriendschap. Elke dag beleven dat jullie maatjes zijn en blij zijn om bij elkaar te zijn, te genieten van elkaars gezelschap. Met af en toe hoogtepunten (die heus niet altijd gepland zijn, maar gewoon gebeuren) en dieptepunten. Maar dwars door alles heen blijft de liefde.

Liefhebben is een opdracht!
Liefhebben is zelfs de grootste opdracht in de Bijbel dus zou het niet elke dag Valentijnsdag moeten zijn? En dan bedoel ik niet op de manier zoals het in de wereld begonnen is, niet die van de commercie die er ook nog eens bakken geld aan verdient, niet die van ‘vrije’ seks en ook niet die van ‘als ik maar gelukkig ben’. Maar trouw zijn aan elkaar en daar elke dag bewust voor kiezen.
Luther zegt: Als je jong bent kies je wie je liefhebt, als je gekozen hebt heb je lief wie je hebt gekozen.

Kies jij ervoor om lief te hebben wie je hebt gekozen?
Daar gaat het juist over. Nadenken en afspraken maken over het creëren van mooie momenten, maar vooral ook over de dagelijkse dingen, zodat er ruimte is voor jezelf en voor elkaar. Zet ‘liefde aan het werk’ met module 5 uit ‘Liefde is een werkwoord’.

Afspraken maken vóórkomt dat je zoveel mogelijk ruimte voor jezelf claimt in je relatie!
Het maken van concrete afspraken is dus niet alleen helpend, maar ook nodig! Zo garandeer je dat je elkaar blijft dienen en steunen!

Wil jij je man de garantie geven dat je hem blijft dienen en steunen?
Meld je dan nu aan voor ‘Liefde is een werkwoord’ (zowel live als online te volgen!)

Ik wens jullie een huwelijk waarin het elke dag een beetje ‘Valentijnsdag’ zal zijn,
waarin je mag ervaren dat hij elke dag kiest voor jou en jij elke dag mag kiezen voor hem!

Lieve groet,
Rianne

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!