Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Klei als hulpmiddel bij: ‘geweldloos’ communiceren.

Hoe gaat het met je? Heb je geoefend met de tips uit m’n vorige blog? Welke ervaringen heeft het je opgeleverd? Laat het me weten door te reageren op dit bericht! Dan kunnen we elkaar bemoedigen en inspireren.
 
Vind je het nog lastig of merk je dat je vast zit in je manier van communiceren? In jullie manier van communiceren? Het aangeven wat je behoeften zijn? Want laten we eerlijk zijn, het is ook vaak een wisselwerking die je vaak onbewust in stand houdt door hoe je reageert op de ander en de ander op jou.
 
Een hulpmiddel om het gesprek aan te gaan over hoe je in jullie relatie staat en meteen te oefenen met de tips over ‘geweldloze’ communicatie is ‘klei’.
Kies twee kleuren klei. De ene kleur ben jij en de andere kleur is je man, vriend, collega, familielid, kind enz.
Beeld met de klei uit hoe jij jullie relatie ziet en laat, bij voorkeur, de ander dat ook doen.
Ga vervolgens het gesprek aan en gebruik daarbij de ‘ik’- vorm en vermijd de ‘waarom’-vraag.
LUISTER wanneer de ander vertelt en VRAAG door wanneer je iets niet begrijpt.
Welke conclusies kunnen jullie trekken? Welke afspraken kunnen jullie maken om hier anders mee om te gaan? Om meer ruimte te geven aan elkaar en elkaars behoeften?
 
Wanneer je het niet MET de ander doet, kan het toch zinvol zijn voor jezelf om deze opdracht te doen omdat het je inzicht geeft in hoe jij in de relatie staat met de ander en je zou het dan een tweede keer kunnen doen hoe jij het graag zou willen. Wat is daarvoor nodig? En welke eerste stap kun jij daarin zetten?
 
Ik ben benieuwd tot welke inzichten je komt. Laat het me gerust weten.
 
Oefenen in ‘geweldloos’ communiceren is lastig, maar belangrijk. Zeker als het gaat om heel kwetsbare dingen in je relatie. Daarover gaat m’n volgende blog a.s. dinsdag: hoe seksualiteit je huwelijk beïnvloedt.
 
Ik wens je een mooi weekend en geniet van de relaties met de mensen om je heen!
 
Lieve groet,
 
Rianne.

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!