Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Leg de lat niet te laag… Verwacht niet zoveel van jezelf

Je leest de titel en ik zie je denken: ‘Hoe kan dat nou? Ze heeft zeker een fout je gemaakt? De lat niet te laag leggen en niet zoveel van jezelf verwachten?! Dat gaat niet samen!’
Ik leg het je graag uit en geef daarbij 3 tips hoe je dat kunt
oefenen/leren.

Al eerder deelde ik dat de maanden van winter lastiger zijn voor mij. Ik heb minder energie, meer hoofpijn en lichamelijke pijn en het kost me in de ochtend meer moeite om op gang te komen. En hoe langer deze periode duurt, hoe lastiger ik het vind om elke nieuwe dag weer zó op te starten. Het kost me wat meer energie om elke nieuwe dag me ervan bewust te zijn en te bedenken wat ik die dag NODIG heb en wat ik die dag KAN DOEN.

Gisteren was ook zo’n dag. Ik startte moeizaam op en twijfelde over allerlei dingen. Wat kan/mag ik doen voor m’n praktijk, wel of geen cursussen, hoe zet ik social media in, welke dingen kan/mag ik delen, ben ik wel goed genoeg om dat te kunnen doen enz enz. En eigenlijk vind ik dat ik het zelf moet kunnen OPLOSSEN. Met m’n verstand weet ik het allemaal wel, maar wat is het fijn dat God ons mensen om ons heen geeft die Hij wil gebruiken, wie IK OM HULP MAG VRAGEN.

Ik ga m’n DREMPEL OVER en stuur een lieve collega-vriendin (van www.coachinghelmond.nl) een app: ‘Als ik volgende week bij jou kom voor de geplande ontspanningsmassage heb je dan ook tijd en ruimte voor een stukje persoonlijke coaching?’ En GOD WIST WAT IK GISTER AL NODIG HAD (niet volgende week) en ze stuurde terug: ‘Ik heb je app gelezen, zal ik je vanavond rond 20.00 uur even bellen?’

Het telefoongesprek was al zó HELPEND en hielp me enorm te focussen op m’n plek die ik heb gekregen op DIT MOMENT. Terug naar het beeld wat God me eerder gaf (zie voorgaande blogs) dat ik mag ‘wortelen’.

Vanmorgen in m’n stille tijd lees ik het volgende stukje in het boek: ‘Heilige Geest, leid mij’, van Stormie Omartian: ‘LEG DE LAT NIET TE LAAG als het gaat om wat God door jou heen kan doen. Het is veel meer dan jij je kunt voorstellen. En VERWACHT NIET ZOVEEL VAN JEZELF dat je de vruchten die Hij op dit moment in je leven voortbrengt niet kunt waarderen. Verwacht het alleen van de Heer. Verwacht dat Hij Zijn Woord gestand zal doen en grote dingen zal doen in en door jou heen’.

AMEN! Zo’n bevestiging van wat die collega-vriendin zei in haar eigen woorden. ‘Dank U Vader dat U me dit laat weten’.

Zo wíl God werken. Door mensen heen, maar ook als we Hem zoeken. Hij denkt als het ware met je mee en wijst de weg. Makkelijk? Nee, niet altijd, maar wel heerlijk! Het geef zoveel rust aan de ene kant en het helpt je er doorheen wanneer je twijfelt aan de andere kant.
ALS GOD JE ERGENS VOOR ROEPT, GEEFT HIJ JE WAT JE NODIG HEBT OP ZIJN TIJD! Hij weet waarvoor jíj gemaakt bent, welke talenten er al in jou zijn en welke karaktereigenschappen misschien nog wat BIJGESCHAAFD moeten worden.

Loop je vast in ‘perfectionisme’, in het gevoel dat je zó hard werkt, maar het lijkt of niemand het ziet, waardeert?
Een baan die je onvoldoende uitdaging of juist te veel stress oplevert?

GA OP ONDERZOEK UIT. Waar ligt de wortel van deze patronen? Trek ze eruit en LAAT JE BIJSCHAVEN om meer en meer te worden zoals je bedoeld bent.
Zoals m’n collega-vriendin zei: ‘God wil je een kroon op je hoofd geven in plaats van stof, vreugdeolie in plaats van een rouwgewaad, feestkledij in plaats van verslagenheid’ (n.a.v. Jesaja 61:3).

Hoe dan? 3 tips.
1. ZOEK het in de eerste plaats bij onze liefdevolle Hemelse Vader.
2. MAAK het openbaar door er met iemand over te praten; eerlijk, kwetsbaar.
3. ZOEK je bevestiging in Zijn Woord. Laat je leiden door Zijn waarheid.

En is het teveel? Is het nieuw en weet je niet waar of hoe je kunt beginnen? Zoek (Christelijke) hulp!!

Je bent het waard! Omdat je ZIJN KONINGSDOCHTER BENT!

Benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Neem contact met me op. Ik denk graag met je mee wát helpend zou kunnen zijn en wíe helpend zou kunnen zijn.

Ik wens je een leven als KONINGSDOCHTER!

Lieve groet,
Rianne.

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!