Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Liefde alleen is niet genoeg!

Huh? Maar in een huwelijk draait het toch om de liefde? Wat zou er meer of belangrijker kunnen zijn dan liefde?
Mag ik je vragen, lieve, getrouwde vrouw: ‘Heb jij respect voor je man?’ of is respect iets wat hij moet verdienen?

Dan wil ik je vandaag vertellen dat het essentieel is om te begrijpen dat er in het hart van de vrouw iets heel anders gebeurt dan in het hart van de man. En dat is niet een ’trucje’ of wordt door maatschappelijke waarden en normen bepaald. Nee, het is een Bijbels principe wat we lezen in Efeze 5:33 (NBV): ‘Maar ook voor elk van u geldt dat ieder zijn vrouw moet liefhebben als zichzelf, en dat een vrouw ontzag (respect) moet hebben voor haar man’.

Respect is een opdracht!
Wil jij dat je man je onvoorwaardelijk liefheeft? Dan moet jij hem ook onvoorwaardelijk respecteren!

Hoe dan?
Wanneer jij je er van bewust bent dat het in het hart van je man anders werkt dan bij jou, dan kun jij/kunnen jullie samen verantwoordelijkheid nemen om ervoor te zorgen dat jullie in het ‘Rad van motivatie’ stappen en daarmee weg blijven uit het ‘Rad van waanzin’ (Uit het boek: Liefde en Respect van Emerson Eggerichs).

Voorbeeld…
Jouw man is een harde werker. Hij staat ’s morgens vroeg op en gaat vaak ’s avonds ook nog aan de slag. Jij vind dat lastig. Je vindt dat hij te weinig thuis is, te weinig bijdraagt aan het huishouden, te weinig aanwezig is in jullie gezin. Jij hebt tenslotte toch ook nog jou werk? En dat vertel je hem dus ook. ‘Wanneer doe jij nou eens…’ of ‘Ga je nu alweer?’ (Of vul maar in). Je man reageert gefrustreerd en loopt weg of misschien reageert hij wel vel en belanden jullie in een ruzie en jij voelt je nog meer teleurgesteld, niet gezien en gehoord dan daarvoor en het ‘Rad van waanzin’ draait op volle toeren.

Heb je ook weleens uitgesproken dat je er respect voor hebt dat hij zoveel werkt en zich zo inzet om te kunnen zorgen voor jou en je gezin? Hoe zou hij zich voelen denk je?

Dat en meer leer je in ‘Werken aan liefde en respect’ (module 1) van de huwelijkscursus: ‘Liefde is een werkwoord‘.

Heb jij jullie al aangemeld?
Wacht niet langer en stap samen in het ‘Rad van motivatie’, zodat jullie beiden je gezien en gehoord mag weten in jullie huwelijk!

Lieve groet,

Rianne

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!