Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Vandaag val ik met de deur in huis, lieve, getrouwde vrouw.
Als jij de kwaliteit van jullie huwelijk een cijfer mocht geven (van 1-10), welk cijfer zou je het geven?
En ben je daar tevreden mee?
Is het nog net zo mooi als toen jullie samen begonnen of is de ‘glans’ er een beetje af?
Zijn jullie in een nieuwe fase beland door het krijgen van kinderen, ander werk, een eigen bedrijf, zorgen rondom gezondheid of andere dingen, waardoor de tijd met en voor elkaar onder druk is komen te staan?
Dan wil ik je vandaag vragen: wat heb je ervoor over om weer ‘glans’ te krijgen?
Wat mag het je kosten aan tijd, geld en energie?
Ik heb iets voor je dat jullie kan helpen om hier bewust bij stil te staan en bewust te kiezen om even uit de drukte van elke dag te stappen en tijd te maken voor elkaar.
Wat het is en wat het je kost vertel ik je graag in deze blog.

‘Liefde is een werkwoord’!
De afgelopen maanden ben ik achter de schermen bezig geweest om de huwelijkscursus ‘Liefde is een werkwoord’ (verder) uit te werken, zodat het opnieuw beschikbaar is voor jullie. Misschien heb je de afgelopen weken meegelezen en gedacht: ‘Dat zou ik best willen, maar twijfel je nog of willen jullie graag weten wat de praktische kant is van de huwelijkscursus: ‘Liefde is een werkwoord’. Daarom zet ik alles nog even voor je op een rij.

Dit is wat jullie kunnen verwachten van de huwelijkscursus: ‘Liefde is een werkwoord’.
Het is een korte cursus waarin jullie 5 avonden gaan reserveren in jullie agenda (6 feb, 20 feb, 5 mrt, 19 mrt, 2 april).
Tussen deze avonden ontvangen jullie regelmatig een korte mail met een vraag of opdracht zodat jullie ook tussentijds bewust tijd maken voor elkaar en de dingen die jullie leren nog meer een plek kunnen krijgen in jullie huwelijk.

Jullie gaan dus 3 maanden samen op weg om te ontdekken waar jullie staan, waar jullie in willen groeien en jullie krijgen ‘bagage’ mee op jullie reis die jullie met regelmaat ook weer terug kunnen pakken, wanneer jullie in nieuwe fases van jullie huwelijk terecht komen.

Ik wil jullie graag laten zien welke modules er op de avonden, op een verdiepende manier terug komen, in ‘Liefde is een werkwoord’

Module 1: Werken aan liefde en respect.
In deze module leren jullie vanuit Bijbelse principes (nog dieper) kijken naar de wisselwerking tussen liefde en respect. Hoe verschillend dat is voor de man en de vrouw. Op welke manier jullie daar gebruik van kunnen maken om de ander te motiveren, bemoedigen en opbouwen en waar jullie alert op mogen zijn om te voorkomen dat jullie in een negatieve cirkel terecht komen die tegenovergesteld is van motivatie, bemoediging en opbouwen.

Module 2: Werken aan liefdevolle communicatie
In deze module leren jullie hoe je op een liefdevolle manier kunt communiceren. Hoe je aan kunt geven wat je nodig hebt, wat je fijn of juist niet fijn vindt en waarin je ook ruimte laat aan de ander om hierop te reageren, zonder dit te doen vanuit emoties, waarin meestal meer dingen worden gezegd of gedaan die je niet wil dan die je wel zou willen. Door zo te communiceren kunnen jullie in verbinding blijven of opnieuw in verbinding komen en jullie band versterken.

Module 3: Werken aan liefdestalen.
Hier leer je welke taal van de liefde de ander spreekt en wat jij kunt doen om de ander te laten voelen dat je van hem/haar houdt op een manier die bij hem/haar past. De ander zal zich nog meer gezien/geliefd voelen en jij zult voldoening ervaren om de ander daarin tegemoet te leren komen.

Module 4: Werken aan liefde en seksualiteit.
Vervolgens gaan jullie nadenken en bespreken wat seksualiteit is. Hoe dat voor jou persoonlijk is en hoe jullie de passie voor elkaar kunnen laten merken. Deze module geeft praktische handvatten om meer aandacht te hebben voor seksualiteit binnen jullie huwelijk en welke invloed dat heeft op de verbinding met elkaar.

Module 5: Liefde aan het werk.
In deze laatste module blikken we nog één keer terug op de voorgaande modules en worden jullie heel gericht aan het werk gezet om de dingen die jullie leerden ook in de praktijk te gaan brengen. Jullie stemmen samen af of en op welke manier jullie dat vormgeven, zodat ‘Liefde is een werkwoord’ niet alleen een leuke cursus was, maar ook echt actief ingezet wordt en de Liefde aan het werk gaat, zodat jullie niet alleen dingen hebben uitgesproken, beloftes hebben gedaan, maar samen verantwoordelijk zijn dat deze woorden ook daden worden!

Stel je eens voor dat jullie nog beter weten hoe je met elkaar om kunt gaan en hoe je elkaar de liefde kunt laten beleven in woorden en daden?
Wat zou dat voor jullie betekenen?
Hoe zou dat jullie huwelijk veranderen en verrijken?

In het kort:
– 5 avonden uit in een sfeervolle ruimte met een hapje en drankje waarin de 5 modules aan bod komen.
– Tussentijdse mails met vragen en opdrachten om in gesprek te blijven en liefde aan het werk te zetten.
– Ruimte voor al jullie vragen en eigen inbreng tijdens de avonden.

Tarief (incl. BTW):
€ 299,- per stel.

Dankzij ‘Liefde is een werkwoord’ kan jullie huwelijk weer gaan sprankelen en dat heeft niet alleen invloed op jullie huwelijk, maar jullie zullen persoonlijk ook meer ruimte ervaren om te kunnen zijn wie je bent.

Kiezen jullie ervoor om tijd te maken voor elkaar en opnieuw te gaan genieten van elkaar?

Dan weten jullie diep van binnen wel wat jullie te doen staat.
Geef het elkaar cadeau en meld jullie aan!

Mijn verlangen is om huwelijken te laten sprankelen, zodat jullie huwelijk weer ‘glans’ mag krijgen, om te zijn zoals je persoonlijk en samen bedoeld bent!

Zie ik jullie 6 februari?

Een liefdevolle groet,

Rianne

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!