Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Voel jij je geliefd? En hoe heb je dat als kind ervaren?

Wat ik altijd opmerkelijk vond is dat in één en hetzelfde gezin de één hier volmondig ‘ja’ op kan zeggen en de ander het niet zo goed weet of zelfs ‘nee’ zegt, terwijl zij dezelfde opvoeding kregen binnen datzelfde harmonieuze gezin. Tot ik de vijf talen van de liefde leerde kennen (Beschreven in het boek van Gary Chapman).

Daarin wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende liefdestalen:
– positieve woorden.
– cadeautjes.
– lichamelijk contact.
– samen zijn.
– dienen.

Hoe zorg jij ervoor dat jouw tank gevuld wordt? En hoe kun jij ervoor zorgen dat je partner, je vriend(in), je zus, je kinderen zich geliefd voelen?

Als jouw eerste liefdestaal ‘positieve woorden’ is en die van de ander ook dan zal dat niet zo moeilijk zijn. Wat nou als de liefdestaal van de ander ‘samen zijn’ is? Dan kun jij de hele dag complimentjes geven (en dat zou ik zeker ook blijven doen) maar je spreekt de ander minder aan op zijn/haar liefdestaal. Het is dan juist belangrijk om tijd te maken en activiteiten te plannen om samen te doen/zijn.

LIEFDE IS EEN WERKWOORD! Om actief lief te hebben kost dat je tijd en energie. Een collega vroeg me ooit toen ik erg weinig energie had: ‘Hoe wil jij dat je kinderen je straks herinneren? Als de moeder die altijd aan het poetsen was en zorgde voor een super schoon huis? Of als de moeder die tijd had en maakte om samen herinneringen te maken?’ Dat heeft me steeds opnieuw geholpen om prioriteiten te stellen…

Weet jij wat jouw liefdestaal is? Of wil je die leren kennen om ervoor te zorgen dat je tank gevuld wordt, zodat jij ook weer uit kunt delen? Of is het juist confronterend en ervaar je pijn/gemis omdat je dat juist gemist hebt?

Met behulp van de TotalBalance methode kan ik je helpen ontdekken wat je krachten en wat je ontwikkeldoelen zijn om zo meer in balans te komen met jezelf en je omgeving door aandacht te geven aan de vijf thema’s: liefhebben, gezond leven, groeien, genieten en geloven.

Ik wens jou een liefdevolle dag!

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!