Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Niet jouw, maar ons ‘probleem’?!

Wanneer een kind vastloopt of niet lekker in z’n vel zit aan we als moeder op zoek naar de reden er achter. Vaak wordt hulp en onderzoek ingezet voor dat kind en begrijp me niet verkeerd, dat kan nodig en helpend zijn. Maar wanneer de hulp alleen wordt ingezet op het kind wordt het ook het ‘probleem’ van het kind en niets is minder waar! Wil je weten hoe dat zit en hoe jij ermee om kunt gaan? Lees dan snel verder.
Wanneer er met één van je kinderen iets speelt heeft dat hoe dan ook invloed op het hele gezin. Jouw gedrag als moeder, die voorkomt uit je gedachten en gevoelens, hebben invloed op hoe er omgegaan wordt met de zorgvraag van je kind.
Zeker wanneer je zelf nog met onverwerkte emoties rondloopt hebben die óók invloed op de situatie, vaker onbewust dan bewust.
Daarom lieve moeders wil ik je aanmoedigen om zelf in de spiegel te durven kijken of, wanneer er een zorgvraag rondom je kind is, samen in de spiegel te durven kijken.
Wat gebeurt er bij jou als je kind bepaalt gedrag laat zien en wat doet het met je kind?
Hulp vragen doe je niet alleen als de situatie instabiel is, maar soms juist ook om daarmee te laten zien, wat jij denkt of voelt is belangrijk voor mij! We doen allebei ons best, maar dat is niet altijd het beste!
Zo mogen m’n dochter en ik op dit moment ook samen in de spiegel kijken en laten we elkaar in onze spiegels kijken en hoe gaaf is het om te ontdekken dat zij heel goed kan aangeven wat ze nodig heeft en mij kan leren hoe ik daar aan tegemoet kan komen.
Zo gebeurt het regelmatig dat het kiezen van kleding lastig is. Vooral wanneer het weer wat ‘onvoorspelbaar’ is. Welke kleding past dan het beste, zodat ik het niet te koud of te warm zal hebben? Dus voordat ik naar boven ga, check ik de weerapp, om haar tegemoet te komen in haar vraag welke kleding voor vandaag geschikt is. Ik ben dus goed voorbereid, tenminste dat dacht ik!!
Toen we elkaar in onze spiegels lieten kijken ontdekte ik dat ze kennelijk een andere vorm van duidelijkheid nodig heeft. Zij kon heel goed aangeven waar bij haar de onrust kwam en wat helpender zou zijn en nu oefenen we samen. Zij om aan te geven wanneer ik niet duidelijk genoeg ben en ik om er naar te vragen, wanneer ik merk dat er juist meer onrust komt in plaats van minder.
Dat maakt ons samen sterker en samen verantwoordelijk en dat zorgt voor meer ontspanning naar elkaar!
Is er in jouw gezin een zorgvraag of spelen er dingen waarbij je het gevoel van machteloosheid herkent?
Begin met kijken in je eigen spiegel!
Wat gebeurt er? Wat denk jij daarover? Welk gevoel geeft het je? En vooral hoe kun je anders reageren?
Niet vanuit jouw gevoelens of misschien zelfs pijn, maar passend bij de behoefte van je kind!

Kies voor ‘Leven vanuit vertrouwen’ en groei als vrouw en moeder om niet alleen meer aan jezelf, maar ook meer aan je gezin toe te komen en er nog van te genieten ook!

Lieve groet,Rianne

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!