Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Nu snap ik waarom stellen uit elkaar groeien!

Laten we eerlijk zijn.
Elk getrouwd stel kent hun worstelingen.
Je stapt in het huwelijksbootje met dromen van hoe het zal zijn als jullie dan eindelijk écht samen zijn.
Je bent het zat om elke keer, dan bij de één thuis en dan bij de ander thuis te zijn
en elke keer weer naar huis te gaan.
Een thuis voor samen lijkt ideaal, maar na kortere of langere tijd ontdekt ieder stel dat de liefde niet vanzelf gaat… Om uit elkaar te groeien hoef je geen moeite te doen…
Wil je weten wat je wél kunt doen? Lees dan snel verder…

Zoals ik in mijn vorige blog schreef waren het de veranderde werkomstandigheden van mijn man die mij deed beseffen dat het helemaal geen moeite kostte om uit elkaar te groeien.
Eerlijk gezegd schrokken we daar ook wel van.
Want als het al zo snel kan gaan dat er ruimte tussen ons kan ontstaan die niet meer gevuld is met vriendschap en liefde hoe belangrijk is het dan om daar bewust van te zijn. Het opende onze ogen hoe nódig het is om telkens opnieuw te kiezen!

Kiezen voor de liefde.
Door dit bespreekbaar te maken ontstond er ruimte om beide aan te geven wat we nodig hadden en konden we ook samen zoeken naar mogelijkheden om deze fase, deze periode, door te komen. Het was overigens niet dé manier! Want wanneer er iets verandert in je gezinssituatie (zelfs al door ‘gewoon’ het ouder worden van de kinderen), je werksituatie, je gezondheid, je taken, je agenda enz. enz. is het nodig om te zoeken naar nieuwe manieren die op dat moment helpend zijn.

Liefde is hard werken!
Zo ontdekten en ontdekken we steeds opnieuw dat liefde een werkwoord is. Dat we er echt voor moet kiezen, en dus ook dingen moeten loslaten, om de liefde ‘levendig’ te houden.

Liefde is niet iets wat blijft of groeit door steeds weer diep van binnen te zoeken naar wat je voelt voor de ander. Liefde blijft door het in praktijk te brengen (ook of juíst als je het niet meer voelt).

Dáárom: ‘Liefde is een werkwoord’.
Achter de schermen mag ik alweer een aantal maanden werken om dat wat ik leerde en vooral ook de Bijbelse lessen over het huwelijk vorm te geven in de cursus: ‘Liefde is een werkwoord!’ omdat ik een ieder gun dat ze mogen genieten van een goed huwelijk waarin ze elkaar tegemoet kunnen komen en zich geliefd mogen weten.

Wil je op de hoogte blijven en geïnspireerd worden om liefde in de praktijk te brengen?
Volg me dan via #liefdeiseenwerkwoord.

Lieve groet,
Rianne

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!