Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Wat heb jij gezaaid in het leven? Het leven van jezelf? En dat van anderen? Of wat hebben anderen in jouw leven gezaaid? Tarwe of onkruid?
 
In Mattheüs 13:24-30 lezen we wat Jezus hierover verteld. Een zaaier zaaide het goede zaad, maar terwijl de mensen sliepen werd er onkruid tussen gezaaid door de vijand. De dienaren vragen of ze het onkruid moeten verzamelen, maar de heer des huizes zegt: ‘Nee, opdat u bij het verzamelen van het onkruid niet misschien tegelijk ook de tarwe zelf eruit trekt’ (vers 29)
 
Tussen het goede zaad groeit onkruid. Wat is onkruid in jouw leven? Welke omstandigheden zijn er die je kwijt zou willen? Het onkruid groeit er tussen en het vormt je en maakt je sterker. Als je het laat groeien. Wanneer je het eruit trekt, trek je misschien ook het ’tarwe’, alle goede dingen eruit.
 
Hard vechten tegen wat er in je leven speelt, soms ten gevolge van wat je zelf gezaaid hebt. Keuzes die jij hebt gemaakt. Brokstukken die je misschien hebt achtergelaten.
 
Toch is er ‘hoop’. Jezus zegt: ‘Breng de tarwe bijeen in mijn schuur’ (vers 30).
 
Hij zaait het goede zaad en laat het groeien. Zelfs als er onkruid tussen staat.
 
Wat kies jij vandaag? Blijf jij je bezighouden met de groei van het onkruid of ben je bereid om ermee aan de slag te gaan en ‘het onkruid’ eruit te trekken? Je verleden onder ogen te komen en het op te ruimen?
 
Wanneer je het brengt in Zijn licht, in Zijn genade kun je weer gaan groeien en bloeien zoals je bedoeld bent. Er is plaats voor jou in Zijn schuur.
Hij vindt jou te KOSTBAAR om ‘weg te gooien’, samen met het onkruid. Zijn verlangen is dat je mag groeien.
 
Verlang je daar naar? Wat brengt het je als je niet kiest?
Het ‘onkruid’ verstikt je en ontneemt je steeds meer de ruimte om TE WORDEN WIE JE ECHT BENT!
 
Wat je zaait, zal je oogsten! Maar om het ‘goede zaad’ tot bloei te laten komen zul je wel het onkruid moeten verzamelen om het te verbranden. Juist daarvoor kwam Jezus naar deze wereld. Wat je ook gedaan hebt; er is vergeving bij Hem en dan kun je pas echt gaan groeien, bloeien en oogsten!
 
Wat staat jou in de weg om tot bloei te komen? Welke gebeurtenissen in je leven belemmeren je? Welke teleurstellingen ‘verstikken’ je? Zet vandaag de eerste stap. Met behulp van de TotalBalance methode kan ik je verder helpen.
 
Benieuwd of en wat ik voor je kan betekenen? Meld je, via het contactformulier, nu aan voor een GRATIS kennismakingsgesprek (in de maanden juni/juli). 

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!