Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Positief denken; worden als een kind

‘Eigenlijk best fijn dat het regent, dan kunnen de bloemetjes groeien’. Zomaar een spiegel voor je neus gehouden door je dochter. Herken je dat? Kinderen die zo heerlijk onbevangen soms zomaar een opmerking kunnen maken die jou, mij als volwassene weer even doet stilstaan?

Zo begon mijn dag vandaag. Ik stond op en zocht de stilte. Juíst vandaag had ik het weer zó nodig! De afgelopen dagen zat ik niet lekker in m’n vel. Negatieve gedachten vullen mijn hoofd. M’n hormonen lijken het van me over te nemen. Ik weet dat ik positief wil zijn en ik weet dat ik geliefd ben, maar ik VOEL het niet. Het mag er zijn. Die momenten dat het even niet loopt. Gisterochtend heb ik dan ook de tranen maar even laten rollen, wetende dat dát me meer oplucht dan ze de hele dag of soms wel dagen achter elkaar weg te blijven slikken… Met het vooruitzicht op maandag. Heerlijk! Iedereen weer naar school of werk en ik een vrije dag. Tijd voor mezelf, ruimte om even niks te moeten, maar te doen wat lukt en vooral even extra voor mezelf te zorgen!

Ik check de weerapp. ‘Kans op wat miezer’, maar daar laat ik me niet door tegenhouden. Ik haal de kinderen uit bed en trek m’n hardloopkleding aan. We ontbijten, maken ons klaar en stappen naar buiten… REGEN! ‘Het valt wel mee gelukkig’. Maar voordat ik het had uitgesproken ging het harder regenen. Onze dochter fietst naast me: ‘Eigenlijk best fijn dat het regent, dan kunnen de bloemetjes groeien’. En terwijl het harder gaat regenen, ik haar aanmoedig om harder te fietsen en zelf er achteraan ren bedenk ik me dat ze gelijk heeft! Of ze het ook nog dacht toen ze drijfnat op het schoolplein aankwam weet ik niet. Ze stopte niet om me een kus te geven, maar ik ‘moest’ achter haar aan het plein op om haar nog even gedag te zeggen. (Het kan ook zijn dat ze er zo’n zin in had natuurlijk ;-)) Maar eigenlijk doet dat er niet toe… Het ‘geplande’ rondje intervaltraining heb ik niet meer gedaan. Ik heb het op een lopen gezet en ben meteen terug naar huis gerend. Eenmaal onder de douche besefte ik me dat ik het HEERLIJK vond! Even niet in de pas lopen, volgens de planning. Even verder gaan dan ik verwacht waar mijn grenzen liggen en even EXTRA GENIETEN van het thuiskomen in een rustig en fijn huis en de tijd nemen om heerlijk te douchen. Wat een HEERLIJK BEGIN VAN DE DAG!

Het lied ‘Mooi’ van Marco Borsato verwoord het zo treffend: ‘Hoe mooi kan het leven zijn. Het is maar hoe je kijkt, het is maar wat je droomt. Hoe mooi is jouw werkelijkheid, jij bent net zo rijk. Zo rijk als je je voelt’. Marco Borsato – Mooi (official video) – YouTube

En toch?!
Wat kost het me MOEITE in deze dagen OM POSITIEF TE DENKEN, om ME NIET TE LATEN BEHEERSEN DOOR NEGATIEVE GEDACHTEN EN EMOTIES. En tegelijk ben ik zo dankbaar dat ik heb geleerd en het mezelf gun om er niet keihard tegen te vechten, want dat win ik nooit! Het mag er zijn en het vraagt wat meer tijd en liefde voor mezelf. Even op adem komen, even geen volle agenda, maar vandaag doen wat ik kan doen. De focus verleggen van wat niet lukt, naar wat ik wel kan. Niet proberen te begrijpen waarom ik me voel zoals ik me voel, maar op zoek gaan naar activiteiten die me rust geven. Niet de lat omhoog omdat ik nog zoveel wil, maar de lat naar beneden omdat ik het WAARD ben.

Word jij ook zo vaak overvallen door negatieve gedachten? Beheersen die gedachten je leven en lukt het je maar niet om uit die ‘cirkel van gedachten’ te komen? Lees dan even verder!!

Zoals ik heb leren inzien welke patronen in mijn leven zijn ontstaan, waar ze vandaan komen en door in te zien wie ik nu ben en wat voor mij helpend is, zo kun jij dat ook leren! Gaat het dan altijd vanzelf? Heb je dan nooit geen last meer van negatieve gedachten of emoties? Ik zou willen dat ik daar JA op zou kunnen zeggen, maar dat zou niet eerlijk zijn. Ik heb ook mijn ‘struggels’, soms meer dan ik zou wensen, maar doordat ik ze heb leren erkennen, patronen heb doorbroken en te leren kijken naar wat ik wel kan binnen mijn mogelijkheden BEHEERST HET ME NIET MEER! Het vraagt keuzes en soms is het moeilijk om onder ogen te zien waar het in zit, maar het heeft me zoveel gebracht en dat gun ik jou ook.

JE BENT HET WAARD LIEVE VROUW! Om te worden wie je bent! Zonder altijd het gevoel te hebben jezelf te moeten bewijzen. Zonder het gevoel te hebben te moeten kiezen voor dingen die je niet wil of die niet bij jou passen, maar JE WORDT WIE JE BENT ALS JE KUNT DOEN WAARVOOR JE GEROEPEN BENT!

Durf jij de ontdekkingsreis aan te gaan? Neem dan contact met me op en we gaan samen op zoek wat jouw patronen zijn, welke belemmerende gedachten je ervan weerhouden stappen te zetten en welke positieve gedachten of activiteiten jij nodig hebt om tot bloei te komen!

Een ontdekkingsreis waar je je hele leven van kunt profiteren en kunt blijven groeien. GEWOON, OMDAT JE HET WAARD BENT!

Gun jij jezelf dat geschenk van LIEFDE?

Ik hoop je snel te ontmoeten! Fijne dag vandaag. Ik ga koffie zetten en dan lekker boodschappen doen, zodat mijn man dat vanavond niet meer hoeft te doen. Gewoon omdat het kan en niet omdat het moet…

Lieve groet,

Rianne

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!