Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Terug naar het verleden. Waarom zou je alles weer oprakelen?

Toen ik thuis kwam te zitten met een burn-out, inmiddels 16 jaar geleden, kreeg ik heel veel bruikbare tips waar ik mee verder kon. Het startpunt was waar ik op dat moment stond en waar ik tegenaan liep. Toch merkte ik al snel dat ik vooral hard moest werken om mezelf aan m’n ‘afspraken’ met mezelf te houden en voor ik het wist stapte ik weer in oude patronen en kostte het me moeite om overeind te blijven.

Herken je dat?
Je hebt het gevoel dat je maar rent van het één naar het ander en dat er van alles tegelijk lijkt te moeten en te gebeuren in je gezin.
Je leest allerlei boeken of volgt inspirerende mensen op social media en past allerlei tips toe en voor even lijkt het of je meer grip hebt, maar ik heb ervaren dat ik al snel weer in dezelfde valkuilen stapte (al wist ik toen nog niet eens wat die valkuilen dan precies waren).
Tot ik mijn verleden onder ogen kwam. Pas toen leerde ik mezelf echt begrijpen en kon ik de dingen bij de ‘wortel’ aanpakken. En wanneer je nu denkt dat dit vooral van toepassing is wanneer je te maken hebt (gehad) met trauma’s of toch op z’n minst opgegroeid moet zijn in een gezin waar je liefde tekort kwam dan heb je het mis…

Je verleden brengt je bij de ‘wortel’.
Regelmatig hoor ik de vraag: ‘Waarom zou je terug gaan naar het verleden?’
‘Wat is het nut ervan om alles op te rakelen, het trekt je weer naar beneden, kun je het niet beter laten rusten?’
Mijn antwoord daarop is kort: ‘Nee!’
Iedereen loopt vroeg of later in het leven deuken (of deukjes) op en die ervaringen bepalen voor een groot deel je gedrag van vandaag.
Dat is precies de reden waarom we ons wel vaak voornemen om in de ‘flow’ van de vakantie te blijven, maar dat niet lukt…

In de komende blogs neem ik jullie mee wat de invloed is van jouw verleden op je leven van vandaag. En op welke manier het dus juist belangrijk is om er naar terug te gaan.

Nieuwsgierig?
Volg me dan op instagram: riannevwvs of
facebook: Rianne van Wijnen of Coachpraktijk Manna

Ik wens je de vrijheid om te leven en die dingen te kiezen die bij jou passen, omdat je uniek gemaakt bent en het waard bent om te genieten van wie jij bent en van je huwelijk en gezin.

Gun jij jezelf dat ook?
Doe dan de gratis balanstest en ik geef je drie tips (in een gesprek of per mail) of laat een bericht achter, mail of app me en de eerste stap is dan gezet!

Tot snel,
Rianne

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!