Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Thuiskomen bij de Vader!

Anderhalf jaar geleden stond ik op een kruispunt. God liet me zien dat ik m’n baan los mocht laten en volledig voor m’n praktijk mocht gaan. Wat is er veel gebeurd in die tijd. We bouwden aan ons nieuwe thuis en ik mocht bouwen aan m’n praktijk.
‘APK voor jullie huwelijk’ is ontstaan, de huwelijkscursus ‘Liefde is een werkwoord’ is online gegaan (en ook live te volgen), ‘Koffie to GO!’, voor moeders die ervoor willen kiezen op te voeden vanuit Bijbelse principes is van start gegaan en ook in ons gezin kwam er uitbreiding en waren er de nodige uitdagingen.

Het was mooi, bijzonder hoe dingen liepen en samen kwamen zoals wij niet hadden kunnen bedenken, maar het was (en is) ook intens. Onzekerheid. Heb ik wel de juiste keuze gemaakt, waarom lopen dingen soms zo anders. Dingen oppakken en dingen loslaten en hoe nu verder? Elke keer het gevoel dat er weer iets nieuws, iets anders komt wat als een ‘beer’ op je weg is. Herken je dat? Vandaag wil ik je bemoedigen om niet op te geven. Lees je mee?

Soms is het moeilijk om te blijven zien dat God de dingen op het juiste moment doet, precies weet wat ik nodig heb en dwars door alles heen voor mij zorgt. Misschien, of eigenlijk weet ik wel zeker, dat Hij dat beter doet dan ikzelf zou hebben gedaan.

Als al mijn dromen en verlangens uit zouden zijn gekomen zoals ik ze wil en op de momenten dat ik het wilde had ik het niet vol kunnen houden. God laat me steeds zien dat Hij alle dingen laat meewerken ten goede voor wie op Hem vertrouwen (Rom 8:28)

Briefje uit de hemel!
Wanneer ik met anderen deel hoe God mij, ons heeft laten zien, welke keuzes we mochten maken verzuchten zij weleens: ‘Kreeg ik ook maar zo’n briefje uit de hemel!’ Allereerst wil ik je dan zeggen: Die heb je al! God heeft jou Zijn Woord gegeven. Daarnaast is het ook niet zo dat wanneer je een duidelijk antwoord krijgt het dan allemaal vanzelf gaat. Ook dan liggen er allerlei uitdagingen om ook te blijven geloven in de weg die Hij heeft laten zien.

Ik moet dan denken aan het stuk over de Wijnstok in Joh 15:1-8. Jezus zegt hier dat Hij de ware Wijnstok is en Zijn Vader de Wijngaardenier (vers 1). Elke rank die in Mij geen vrucht draagt, neemt Hij weg; en elke rank die vrucht draagt, reinigt Hij, opdat zij meer vrucht draagt (vers 2). Het mooie is dat in het Grieks het woord aìrõ wordt gebruikt, wat ook optillen betekent. Zie je het voor je? De Wijngaardenier die door Zijn wijngaarden loopt en bij iedere rank stopt om te zien hoe het ervoor staat? Hangt die in de modder, krijgt die onvoldoende licht? Dan wordt de rank opgetild en vastgebonden aan de Wijnstok, zodat het meer licht kan ontvangen en tot groei kan komen. Draagt een rank wel vrucht? Dan wordt die bij gesnoeid, zodat die nog meer vrucht kan dragen. Liefdevol draagt de Wijngaardenier zorg voor iedere rank. En de oproep die Jezus dan doet: ‘Blijf in Mij, en Ik in u. Zoals de rank geen vrucht kan dragen uit zichzelf, als zij niet in de wijnstok blijft, zo ook u niet, als u niet in Mij blijft’ (vers 4)

Hij laat mij niet los, maar zorgt liefdevol voor mij, meer nog dan ik zelf zou doen! Durf ik daar op te vertrouwen?
Zelfs als ik er niets van snap en vaak meer vragen heb dan antwoorden?

Dankbaarheid geeft vrede.
-Zo kan en wil ik danken dat ik in de avond beschikbaar kan zijn voor ons gezin, daardoor laat naar bed ga, niet kan slapen door m’n volle hoofd, maar m’n agenda de volgende ochtend leeg is.
-Dankbaar dat ik actief kon helpen bij de bouw van ons huis, omdat die ruimte er was.
-Dankbaar dat Saar (niet haar echte naam) aan ons gezin is toegevoegd, omdat ik ruimte had in m’n agenda en ook emotioneel beschikbaar kon zijn.
Begrijp ik alles?
Zeker niet!
Ik snap niet waarom God die keuzes vraagt en vervolgens m’n agenda anders vult dan ik had gehoopt, maar Hij weet wat ik, wat ons gezin, nodig heeft! Hij tilt mij op of snoeit mij bij als ik dicht bij Hem blijf!
Dat geloof ik en daar wil ik elke nieuwe dag voor kiezen! Door te danken leer ik elke keer opnieuw om vrede te ervaren die alle verstand te boven gaat (Fil 4) en tevreden te zijn, dwars tegen alle omstandigheden en tegenstrijdigheden in.
Mag dat ook jouw dagelijkse keuze zijn? Er is ‘Manna’ voor elke dag genoeg, maar we worden geroepen om erop uit te gaan en dat Manna ook te verzamelen. Elke dag opnieuw. Maak jij ruimte voor Hem? Hij geeft het ‘Manna’ in en door Zijn woord, maar ontvang jij het ook?
Bid je mee?
‘Heer, laat me zien wat ik vandaag mag doen en wat ik los mag laten. Mijn tijd, gezondheid, gezin, werk, energie, huis is van U.
Laat me zien hoe ik daarvan mag delen, vandaag! Help me m’n blik te richten op alle zegeningen die U geeft en dank U wel dat ik alles bij U neer mag leggen en mag vragen wat ik maar wil en het mij dan ten deel zal vallen (vers 7). Vandaag wil ik U danken voor Uw liefdevolle zorg voor mij. Dat U mij optilt als ik het zelf even niet meer kan en dat U mij bij snoeit en dwars door al mijn vragen heen, nooit loslaat wat Uw hand is begonnen. Dank U wel dat Uzelf in de eerste plaats Degene bent bij Wie ik Thuis mag komen, zodat ik ook weer een ’thuis’ mag zijn voor ons gezin en alle mensen en taken die U mij heeft toevertrouwd! Ik prijs U om Uw goedheid, liefde en trouw en dat U onveranderlijk bent. Dat geeft mij rust en veiligheid! Dank U Jezus, dat door Uw offer ik rein mag zijn voor U (vers 3) en ik in U mag blijven en U in mij. Doe Uw wil in mij, Heer. In Jezus’ naam. Amen’
Geef je over!
God verlangt overgave. Hij verlangt er naar om ons in Zijn nabijheid te hebben, zodat Hij Zijn liefdevolle zorg aan ons kan geven, omdat Hij weet wat het beste is. Durf jij daarop te vertrouwen?Groeimogelijkheden:
Even alle mogelijkheden en meer informatie daarover op een rij.
– Ik zou dat graag willen leren vertrouwen en kies daarom voor het basistraject: ‘Leven vanuit vertrouwen’
– Ik wil graag maandelijks geïnspireerd worden en schrijf me daarom in om deze ‘Manna voor jou’ niet meer te missen en deze in m’n mailbox te ontvangen.
– Het lijkt me heerlijk om met andere moeders van gedachten te wisselen over hoe je de Bijbelse principes toepast in je gezin en meld me daarom aan voor ‘Koffie to GO!’
– Samen met mijn man wil ik groeien in onze relatie, zodat wij samen Zijn evenbeeld mogen weerspiegelen en Zijn liefdevolle zorg voor ons door mogen geven aan ons gezin en daarom kiezen wij voor ‘Liefde is een werkwoord’ en kiezen ervoor om samen te gaan groeien.Ik ben zo blij dat ik, met anderen, mocht en mag groeien en dat ik dat ook met jou mag delen op de verschillende manieren die God zichtbaar heeft gemaakt. Ik kijk er naar uit om met je mee te lopen en soms ook gewoon even naast je te zitten om samen stil te zijn en te zoeken naar Zijn wil in jou en mijn leven.

Ik hoop je te ‘ontmoeten’!

Lieve groet,
Rianne

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!