Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Gisteren vierde we als gezin ‘de liefde’. Niet omdat het moet, maar omdat het kan en mag.
De aanleiding was onze trouwdag, maar de ‘liefde vieren’ kun je dagelijks doen.
Wil je weten hoe? Lees dan verder.

Gisteren maakte ik een driegangendiner voor ons gezin (dienen). We aten een lekkere groentesoep als voorgerecht, varkenshaas uit de oven (zo heerlijk mals) met friet, sperziebonen, jachtsaus en gebakken champignons als hoofdgerecht en we genoten na van een warm appelbroodje met vanille-ijs, slagroom, kaneel en karamelsaus (tijd en aandacht).

Tussen het voor- en hoofdgerecht gaf ik alle gezinsleden iets lekkers met een kaartje, speciaal geschreven aan hen met woorden van liefde en waardering voor wie zij zijn en wat ze voor mij betekenen (positieve woorden). Tussen het hoofd- en nagerecht hadden we plezier en kwamen we in verbinding met elkaar door gebruik te maken van de ‘kletspot’ (tijd en aandacht) en na afloop kregen de kinderen nog een cadeautje (cadeautjes krijgen) die heel bewust waren onthouden en gekocht n.a.v. wensen en verlangens die ze in de afgelopen periode kenbaar hadden gemaakt.

De vijf talen van de liefde.
Omdat dit wel een heel speciaal moment was kregen vier van de vijf talen van de liefde aandacht (tussen haakjes geschreven). Het leuke is dat we allemaal ontzettend hebben genoten en een hele fijne tijd hadden waarin een ieder kon ERVAREN geliefd te zijn.
Door gebruik te maken van verschillende liefdestalen wordt een ieder aangesproken. Hoewel alle talen van de liefde voor kinderen belangrijk zijn om in te zetten, en dat kan natuurlijk ook op verschillende momenten, lijken ze al voorkeuren te hebben. Waar de één vooral erg geniet van het heerlijke stuk vlees, de ander het toetje heerlijk vond, spreekt de ander vanmorgen uit dat het kaartje met de positieve woorden, voor een ieder apart, hem raakte.
En o ja, dat cadeautje was ook wel leuk natuurlijk 😉

Bijzonder…
Waar het, juist in deze tijd van het jaar, lijkt te draaien om cadeautjes krijgen vond ik het als moeder erg bijzonder om te horen dat dit helemaal niet het eerste was wat de kinderen noemde als meest speciaal die avond… Zo zie je maar weer…

Ken jij de talen van de liefde? En zet je ze ook bewust in?
Weet jij wat de taal van liefde is van je man, je vrouw, je kinderen?
En maak je er bewust gebruik van om hen te laten merken dat ze geliefd zijn?

Wil je meer weten over liefdestalen of ontdekken hoe dat jullie huwelijk/gezinsleven kan versterken?
Dan is ‘liefde is een werkwoord’ misschien iets voor jou (en je partner). Kijk op m’n website voor meer info. www.coachpraktijkmanna.nl/huwelijkspartners.

Ik wens jou een liefdevol huwelijk en gezinsleven toe en ik geniet ondertussen nog even na van onze gezinsavond.

Lieve groet,

Rianne

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!