Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Waar zet jij je tent neer?

Gaan jullie op vakantie deze zomer? En waar ga je naar toe? Ga je met de caravan, de tent of in een huisje? Plan je alles vooraf of ga je gewoon op pad en zie je wel waar je uitkomt?

Wij zijn niet van het kamperen en houden wel van een goede planning. Ik vind het heerlijk als ik weet waar ik terecht kom, wat er te doen is en we zoeken onze vakanties ook wel uit op een stukje ‘luxe’. Zijn er voldoende mogelijkheden, ook voor onze kinderen, om zich te vermaken en daarbij is een zwembad wel echt een ‘must’. Hoe zit dat met jou? Wat zijn jouw/jullie plannen?

In Numeri 9:15-23 lezen we over het volk Israël dat ook op ‘kamp’ is. Ik probeer het me voor te stellen hoe dat moet zijn geweest… Duizenden tenten… Hoe bouw je die op? Hoe laat je dat ordelijk verlopen? En het bijzondere aan dit verhaal is dat zij GEEN PLANNING hebben.

GOD IS HUN PLANNING!
God is VOORTDUREND aanwezig en dat is zichtbaar in de wolk die de tabernakel bedekt en ’s nachts als een verschijning van vuur (vers 15).
Wanneer de wolk rust op de tabernakel blijft het volk waar het is en zodra de wolk optrekt, breken ze hun tenten op. Overdag en ZELFS
’s nachts! (vers 21). Soms bleven ze enkele dagen op een plek en soms voor langere tijd, maar altijd als de wolk optrok, vertrokken ze. Waar naar toe? Hoe ver moesten ze reizen? En hoe lang zouden ze daar weer blijven? Ze wisten het niet, maar ze gingen IN VERTROUWEN!

JIJ BENT DE TABERNAKEL!
Wat zegt het jou en mij vandaag? Wat kan ik hier van leren? 1 Korinthe 6:19 zegt: ‘Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, Die IN u is en Die u van God hebt ontvangen, en dat u niet van uzelf bent?’
De tabernakel, de tempel, de plaats van ontmoeting met God… Ik ben die tempel. En door Zijn heilige Geest word jij, word ik VOORTDUREND bedekt met Zijn wolk, met Zijn vuur, met Zijn licht.
De wolk leidde de Israëlieten. Als de wolk weg ging, trokken de Israëlieten op.
Zo leidt God ons met Zijn Geest!

WAAR ZET JIJ JE TENT OP?
Is je baan zoals je hoopte of merk je dat het eigenlijk jouw plek niet is? Loopt je huwelijk niet zoals je had gehoopt en ervaar je spanningen of heb je het gevoel niet echt gezien te worden, geliefd te zijn?
Voel je je gezegend op de plek waar je bent, met de mensen die om je heen staan? Of wil je iets anders, maar je weet niet wat? Hoe dan?

WAAR STAAT JE TENT?
Kan de wolk rusten op de plaats(en) waar jij bent? Of jagen donderwolken je vooruit? Omringen donkere wolken jou?

De wolk en het vuur zijn voortdurend op de tabernakel. JIJ BENT ZIJN TABERNAKEL! Jij bent de tempel van de Heilige Geest!
DE HEILIGE GEEST RUST OP JOU, WOONT IN JOU!
De Heilige Geest geeft je onderscheidingsvermogen en spoort jou aan wanneer je verder mag trekken.

WAAR ZET JIJ JE TENT NEER?
In de woestijn? Midden in de zorgen, problemen, je angst? Of trek je verder? Op weg naar jouw BELOOFDE LAND. De weg naar VERGEVING, HELING, REINIGING, HEILIGING?

Blijf je in jouw donkere wolken of trek je op naar het licht?

DE WEG ER NAAR TOE IS NIET ALTIJD MAKKELIJK
maar God is erbij. Hij beschermt je en leid je verder, op wegen die jij niet kunt bedenken. ‘Maar het is zoals geschreven staat: ‘Wat het oog niet heeft gezien en het oor niet heeft gehoord, wat in geen mensenhart is opgekomen, dat heeft God bestemd voor wie Hem liefheeft’ (1 Korinthe 2:9). Durf je daarop te vertrouwen? Dat Gods plannen groter en beter zijn dan wat jij en ik kunnen zien of bedenken?

ZET DE EERSTE STAP!
Bid/dank je mee?
‘Vader, dank U wel dat U voortdurend bij mij bent. Dat U rust op ons en dat U de weg wijst, keer op keer.
Leid mij Heer, laat me zien wanneer ik verder mag trekken of wanneer ik mijn tent om mag zetten en mag blijven.
Help me en maak me bereid U te volgen waarheen en wanneer het de tijd is.
Dank U dat U op ons leven rust en dat U met Uw Geest ons leidt.
Rust op ons huis, ons werk, ons gezin. U omringt ons voortdurend.
Dank U Jezus dat U voor mij stierf.
Dat de WEG NAAR HET BELOOFDE LAND VRIJ IS.
Dank U Heilige Geest dat U in mij wil wonen en mij voortdurend omringt, leidt, beschermt.
Laat een ieder persoonlijk Uw weg vinden en volgen, vanuit de tent van ontmoeting.
Breek door Heer. Bouw Uw Koninkrijk in en door ons heen.
Laat Uw wolk op ons rusten, zodat we gezegend worden en tot zegen zullen zijn in het leven van de mensen die U brengt, met Uw wolk, door Uw leiding, tot eer van Uw Heilige naam. In Jezus’ naam. Amen!

BEN JIJ OP ZOEK NAAR JOUW BESTEMMING?
Maar weet je niet waar naar toe en vraag je je af: ‘Hoe dan?’
Wat als ik m’n baan opzeg?
Wat als m’n huwelijk…?
Wat als ik nooit meer…?
Wat als ik voor altijd…?

Neem dan contact met me op en ik reis een stukje met je mee in de verwachting dat Hij voor ons uit gaat!

Ik wens je toe dat Zijn licht voor je straalt en dat je meer en meer mag leven vanuit vertrouwen!

Lieve groet,
Rianne

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!