Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Wanneer was jou laatste ‘APK voor jullie huwelijk’?

Jaarlijks brengen we onze auto voor een APK naar de garage. Niet omdat er problemen zijn en ook niet omdat ik dat nou zo handig vind. Alleen al het ‘gedoe’ van het wegbrengen, een dag je auto missen, een leenauto en ook nog het ‘risico’ dat het geld gaat kosten wanneer er iets gevonden wordt.
Toch heb ik dat ervoor over? Waarom?
Nou, simpelweg omdat ik niet voor verrassingen wil komen staan en onverwachts met pech langs de snelweg sta (al kan niet altijd alles voorkómen worden).
Maar hoe doen we dat met onze relaties? En dan met name de meest belangrijke relatie in ons leven, namelijk je huwelijk? In deze blog vertel ik je meer over de ‘APK voor jullie huwelijk’. Wat het is, wat het kost en wanneer je deze kunt ‘uitvoeren’.

Wat is een ‘APK voor jullie huwelijk’?
Tijdens de APK voor jullie huwelijk is het belangrijk om te ‘checken’ hoe het ervoor staat met jullie Aanwezigheid, Passie en Kameraadschap. Niet alleen voor de ander, maar ook voor jezelf en God.

Wat ervaar jij?
Ervaar jij Aanwezigheid, Passie en Kameraadschap voor jezelf? Voor God en voor je partner? Waarom begin ik met jezelf en God? De evenwichtige relatie driehoek is daar op gebouwd. Wanneer je onvoldoende aanwezig bent voor jezelf en onvoldoende tijd neemt voor God en Zijn waarheid over je leven, zul je niet vanuit Zijn rust en Zijn vrede je huwelijk kunnen bouwen met Hem.

Mijn huwelijk is toch oké?
Misschien denk je nu wel: ‘Maar mijn huwelijk is toch oké?’ Wat heerlijk als dit zo is, maar ik geloof dat God meer voor ons wil dan een ‘oké’ huwelijk. Hij heeft jou én je partner op het oog. En jullie huwelijk is bij uitstek een manier waarin Gods beeld op aarde wordt weerspiegeld. Het huwelijk is een principe van God en is door Hem gezegend, of je dat nu gelooft of niet.

Is dat het ‘gedoe’ niet waard?
Een ‘APK’ om niet voor verrassingen komen te staan en problemen te voorkomen, voordat ze zijn ontstaan?
Hoe neem jij de tijd om Aanwezig te zijn voor jezelf?  Welke Passies heb je? Kun je nog met passie, met bewogenheid naar jezelf kijken? Kun jij tegemoet komen aan wat jij nodig hebt? Kun je een Kameraad een vriend(in) zijn voor jezelf?
En hoe ervaar je Gods aanwezigheid? Voel je passie voor Hem en hoe voed je dat? Ervaar je dat Hij een vriend voor je wil zijn?

Wanneer je mag (leren) putten uit de Bron en je elke keer mag laten vullen door Zijn onvoorwaardelijke liefde heb je ook meer ruimte om dit uit te delen. Dan kun je vanuit die ontvangen liefde nadenken over jou en je partner. Hoe kun je Aanwezig zijn voor hem? Hoe kun je nog meer of opnieuw Passie gaan ervaren voor hem? Hoe kunnen jullie bouwen aan jullie Kameraadschap, het gevoel van vriendschap voor elkaar?
Dat en meer ga je ontdekken tijdens de ‘APK voor jullie huwelijk’.

Wanneer je niet kiest vóór elkaar, groei je uit elkaar!
Ervaar je dat ook? Dat je agenda vol is of dat je gezin en werk zoveel vragen dat je diep van binnen weet dat je huwelijk wel ‘oké’ is, dat de basis goed is, maar mis je soms ook dat vlammetje? Die vlinders? Dan wil ik je aanmoedigen om te kiezen!

Meld je aan en kies vóór elkaar!
Kies voor een ‘APK voor jullie huwelijk’ om vast te houden wat jullie ooit begonnen zijn, problemen te voorkomen voordat ze zijn ontstaan.

Meld je hier aan voor de gratis  ‘APK voor jullie huwelijk’ op donderdagavond 25 januari om 20.00 uur in m’n praktijk in Kerkwijk. Of download hier de gratis online ‘APK voor jullie huwelijk’ en start meteen!

Omdat jullie het waard zijn om te mogen genieten en ontdekken hoe geliefd je al bent!

Een liefdevolle groet,

Rianne

 

 

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!