Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Wat voel ik me moe…

Wat voel ik me moe…
M’n lichaam en vooral de pijn die ik ervaar trekt alle energie uit me weg.
Wie ben ik nou? Wat kan ik nog voor andere betekenen? Wat heb je aan zo’n moeder/vrouw?
In de periode dat ik burn-out was en later toen ik chronische pijnklachten had waren dit vragen die me voortdurend achtervolgde. En toen ik er over begon te praten kwam ik erachter dat ik niet de enige was.
Ik zie meer vrouwen die rondlopen met deze vragen en negatieve gedachten over zichzelf. In de verschillende processen die ik mocht doorlopen kreeg ik steeds opnieuw te horen: ‘wees wat milder voor jezelf, leg die lat toch niet zo hoog!’ Goed bedoelde adviezen, maar hoe dan? Zo zit ik nu eenmaal in elkaar… Ik ben die ik ben en daar zal ik het mee moeten doen.
Tot ik in aanraking kwam met TotalBalance. Ik leerde mezelf beter kennen door eerst aan de slag te gaan met hoe ik gevormd ben. Welke invloed hebben ervaringen in m’n leven gehad vanuit de opvoeding, op school, binnen relaties, in de kerk? Ik ontdekte dat ik vooral op zoek was naar goedkeuring. Wat anderen vinden of zeggen over mij. En als ze niets zeiden was er zo’n stemmetje: ‘Zie je wel…’, waardoor ik nog beter m’n best ging doen. Steeds meer en meer was ik in m’n negatieve gedachten gaan geloven. Door dit onder ogen te komen en erom te huilen, de boosheid richting mezelf eruit te boksen en de negatieve gedachten van me af te schrijven kwam er ruimte.
Wist je trouwens dat ‘perfectionisme’ een vorm van verslaving is? Je zit zo vast in presteren om positieve woorden te ontvangen en het houdt je in z’n greep. Door de emoties de RUIMTE TE GEVEN en LOS TE LATEN kan ik nu GENIETEN VAN GOED GENOEG!
Ik wilde wel geloven dat ik Zijn geliefde dochter ben, maar kon het niet. En met vallen en opstaan is juist dat wat me ‘vrij’ heeft gemaakt van de emotionele gebondenheid aan mezelf.
Dat gun ik anderen ook zo! Worstel jij ook met ‘perfectionisme’? Wat zou het je opleveren als je tevreden kunt zijn met ‘goed genoeg’?
Ik wil je er heel graag bij helpen door met de TotalBalance methode aan de slag te gaan.

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!