Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Wat zal ik eens aandoen?

Je kent het vast wel. Je hebt een feestje en wil gaan douchen.
Je doet je kledingkast open om kleding klaar te leggen, maar WAT DOE JE AAN?
Je pakt dat ene jurkje, daar passen die leuke pumps onder en dat leren jasje erover.
Je stapt onder de douche en terwijl je staat te douchen bedenk je dat die leuke, nieuwe oorbellen niet bij dat ene jurkje passen. Dat is ook jammer!
Zal ik dan toch maar iets anders aan doen?
Herkenbaar? Lees dan snel verder in deze ‘Manna voor jou’, wat de Bijbel te zeggen heeft over kleding en wat kleding te maken heeft met je leven van elke dag.

In de Bijbel lezen we op veel plekken over ‘kleding’.
Het begint al in Genesis 3:21. Vlak nadat Eva en ook Adam van de vrucht gegeten hebben ontdekken ze dat ze naakt zijn. En ze schamen zich ervoor…

‘God, de HEER, maakte voor de mens en zijn vrouw kleren van dierenvellen en trok hun die aan’ (NBV).
God zorgt voor hen en geeft hen kleding om hun schaamte te bedekken.

En Jesaja 61:10 zegt: ‘Ik ben zeer vrolijk in de HEERE, mijn ziel verheugt zich in mijn God, want Hij heeft mij bekleed met de klederen van het heil, de mantel van de gerechtigheid heeft Hij mij omgedaan’. (HSV).
Zoals een bruidegom en een bruid mooi gemaakt, door God.
God zorgt voor ons en geeft ons kleding (geestelijk). Beschikbaar door het offer van Jezus.

Als bruid door het leven?!
Jezus ziet ons als Zijn bruid en toch kunnen we niet enkel in een prachtige jurk gaan rondlopen. Juíst omdat we Zijn bruid zijn, zijn we doelwit!! Door de verleidingen, negatieve gedachten, nare gebeurtenissen, gespannen relaties is er één die voortdurend probeert om je prachtige bruidsjurk te besmeuren!

Hij kan het niet.
Maar niets kan ons scheiden van de liefde van Christus (Rom 8:38,39), maar hij zal er alles aan doen om ons te beroven van een leven in Zijn vrede, vanuit Zijn genade!

Dus… maak je klaar voor de strijd!!
Hoe dan?
Bekleed u met de hele wapenrusting van God, opdat u stand kunt houden tegen de listige verleidingen van de duivel’ (Efeze 6:11).
Niks geen mooie jurken met bijpassende oorbellen! 😉
Opnieuw ontvangen we kleding, uit liefde en zorg voor ons, om ons te kunnen beschermen én om ons te kunnen verdedigen…

Opvallend overigens dat dit stuk direct volgt op het deel dat gaat over relaties. Je huwelijk, relaties tussen kinderen en ouders, maar ook tussen slaven en heren (relaties op je werk).
Zou het zo kunnen zijn dat dit zo is omdat juíst in relaties het zo ‘makkelijk’ mis kan gaan? Door onbegrip, harde woorden, door dat wat gebeurt in het leven van alle dag? Omdat in relaties verbondenheid ontstaat, maar dit ook kwetsbaar is? Iets of iemand waar we dagelijks mee geconfronteerd worden?

Dáárom: bekleed u!
Met waarheid, gerechtigheid, vrede, geloof, verlossing en Gods woord.
Maar je gaat niet alleen! Voor jij je aankleed is het goed en nodig te bedenken in wiens naam je dat doet. In de jouwe? Dan zul je snel ‘ten prooi’ vallen aan die ‘listige verleidingen’. Eén beledigend woord dat je hart raakt en je bent al in een ‘strijd’ gewikkeld met die ander…

Ga!
Zoek uw kracht in de Heer, in de kracht van Zijn macht (Efeze 6:10).

Houd stand (Efeze 6:14-17).
Met de gordel van waarheid om uw heupen. Gods waarheid, dát is wat er toe doet! Niet wat anderen denken of vinden en zelfs niet wat jij denkt of vindt. Geen woorden meer van oordeel, maar Zijn waarheid er tegenover zetten!

De gerechtigheid als harnas om uw borst. Om je hart en lichaam te beschermen. Je mag recht doen en je verdient het om recht gedaan te worden. Bescherm je hart tegen wrok, bitterheid, schaamte en schuld.

De inzet voor het evangelie van de vrede als sandalen aan je voeten. Zijn vrede voor jou en Zijn vrede om uit te delen aan anderen. Leef voor zover het van jou afhangt in vrede met alle mensen om jou heen (Romeinen 12:18).

Het geloof als schild waarmee u alle brandende pijlen van hem die het kwaad zelf is kunt doven. Door het geloof is Jezus jouw schild. Achter hem kun je schuilen. En je mag dit ook samen met medegelovigen doen. Samen jullie schilden heffen!
De Romeinse soldaten hadden grote schilden en bij een aanval maakten ze een groep en zetten de schilden als een muur om de groep heen en hielden ze een aantal schilden als dak boven hun hoofd, zodat ze volledig beschermd waren. Moedig elkaar aan, bezoek een dienst, zing, bid voor en met elkaar, zoek elkaar op, zodat je geloof elke keer vernieuwd mag worden.

Draag als helm de verlossing. Je bent verlost. In Hem!

En als zwaard de Geest, dat wil zeggen Gods woorden.
Het zwaard is het enige wapen. Het enige deel van de hele wapenrusting waarmee je actief jezelf kunt verdedigen, terugvechten. Lees in de Bijbel, biddend, zoekend en verwachtend, zodat je op die momenten dat je wordt ‘aangevochten’ niet zonder woorden staat, maar Gods waarheid kunt proclameren over je leven en over dat van anderen!

Je strijd niet tegen mensen (Efeze 6:12)
Maar dat wat gebeurt tussen jou en anderen kan zomaar een moment zijn dat je wel weer vecht voor je recht, je gelijk, jou ik.

Maar…
Je bent Zijn bruid!
Zijn geliefde dochter!
Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft. (Galaten 5:22, 23 NBV). Dáármee wil Hij je vullen!

Wat er ook gebeurd is.
Wat je ook hebt meegemaakt.
Wat je ook gedaan hebt.

En jij?
Bekleed je!
Elke dag opnieuw!
Betreed de ‘frontlinie’ van alles waar jij in jouw leven mee hebt te dealen, maar ga niet alleen!

Lukt het je niet?
Strijd samen!
Met elkaar de schilden heffen om de pijlen te kunnen doven!

Ben jij moe van het strijden? Uitgeput van alles wat het leven je heeft gebracht?
Lukt het je niet alleen of weet je niet met wie je samen zou kunnen strijden?

Neem dan contact  met me op via www.coachpraktijkmanna.nl/contact en we gaan samen!
Loslaten wat je vasthoudt in het verleden…
Op zoek naar Zijn waarheid over jou om te kunnen ‘leven vanuit vertrouwen’!

Tot snel.

Lieve groet,
Rianne

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!