Coachpraktijk Manna

Manna voor jou

Heb je weleens met kinderen zaadjes gezaaid? Ze kunnen niet wachten! Elk half uur gaan ze kijken, VOL VERWACHTING!
Wanneer komt het nou? En als dan het eerste puntje groen boven de grond uitsteekt dan gaan ze ervan uit dat het gaat lukken en dat er straks een mooie bloem zal komen. Ook al weten ze al welke bloem er komt, als het dan gaat groeien zijn ze daar helemaal enthousiast over. Want ze kunnen het ZIEN!

Toch gebeurt er daarvóór in de grond al iets, wat NIET ZICHTBAAR is, maar WEL ONMISBAAR. Het zaadje gaat stuk, breekt open. Een lied zingt: ‘In het wachten bent U aan het werk!’

Hoe zit het met jou? Heb je het gevoel dat je diep in de grond weggestopt zit? Omdat situaties je overschaduwen? Omdat een burn-out je lamgeslagen heeft? Depressieve gedachten je alleen maar verder in de grond lijken te duwen? Of is je geloofsleven kleurloos geworden?

In dat ene zaadje zit alles al wat nodig is om straks die mooie bloem te worden. Zo is het ook met jou! In jou heeft God alles gelegd om TE WORDEN WIE JE BENT! Wanneer zaad niet gaat groeien komt dat omdat het niet de juiste verzorging krijgt of omdat de omstandigheden niet goed zijn. Om het uiteindelijk tóch voor elkaar te krijgen is AANDACHT nodig. Aandacht voor de behoefte van het zaad om uiteindelijk tot bloei te komen. Het helpt dan niet om m’n hele tuin te schoffelen, water te geven enz. wanneer ik dat ene zaadje oversla.

Gun jij het jezelf om je aandacht te richten op dat ene zaadje? JOUW EIGEN HART? Om de behoeften te zien en de juiste verzorging te geven in de VERWACHTING dat dan het eerste groene sprietje zichtbaar kan worden? Of blijf je je bezighouden met de omstandigheden, alle planten en zaadjes in de omgeving? Je werk, je gezin, je partner, familie, de gemeente waar jij bij hoort enz.? En vergeet je dat ene zaadje?

Dan zal dat ene zaadje, jouw eigen hart, niet tot bloei komen! De Bijbel vertelt ons niet voor niets om onze naaste lief te hebben ALS onszelf, niet ten kostte van onszelf!

Zet vandaag de eerste stap en bedenk 1 activiteit of plan 1 moment voor jezelf! Iets waar jij behoefte aan hebt, waar jij blij van wordt! Je zult merken dat, wanneer je daar een gewoonte van maakt, jijzelf steeds meer en meer tevoorschijn komt. En als dat ene sprietje eenmaal begint te groeien wil het niet anders meer dan een prachtige bloem worden!

 

Durf je de reis samen aan te gaan?

Neem nu contact op voor een afspraak!